24 flotte festkjoler

Julebordsesongen er i gang og mange er på jakt etter den perfekte kjolen til årets siste fester.  Fin kjolen som passer deg og din lommebok.

silje
Publisert:

Trendene er mange og varierte denne sesongen, så enten du velger en kjole i asymmetrisk skjæring, sterke farger, 50-tallsstilen eller den klassiske «lille sorte», så finner du garantert en kjole som passer for deg. La deg inspirere av kjendisene og utvalget i butikkene og sats på de korte kjolene eller gå for gulvlange kreasjoner i ekte gudinnestil. Uansett hva du velger, så trenger det ikke koste skjorta å kle seg flott til neste fest.

Kjendisene elsker de korte kjolene. Få inspirasjon her!

Sterke farger

Sesongens trender er alt annet enn kjedelig, så har du lyst til å skille deg ut på fest, så velger du en kjole i rødt, fuksia, gult eller smaragdgrønn. Du kan også ta det helt ut med julens farge og velge en kjole med rød nyanse. En fargesterk kjole krever mindre fremtredende tilbehør, så la kjolen stå i fokus. Men det kan også være lekkert å bryte med et par pumps eller en veske i et spennende mønster, som tar opp fargen i kjolen.

Mote-Silje er glad i farger. Se flere novemberfavoritter her!

Asymmetrisk skjæring

Kjolene med de asymmetriske skjæringene er veldig populære denne høsten. Kjolen kommer både i kort og lange varianter, sterke farger eller paljetter. Dropp store halskjeder til en asymmetrisk skjæring, det kan fort bli litt voldsomt. Sats heller på store øredobber og et par cocktailringer til denne stilen.

Hot med asymmetrisk skjæring. Slik gjør kjendisene det!

Metalliske stoffer, fløyel og brokade

Både brokade, fløyel og de metalliske stoffene er gjengangere under julebordsesongen. Bland gjerne metaller i form av tilbehør som sko og vesker, våg å være litt annerledes og vågal. En kjole i fløyel kan enten være elegant eller rocka, litt avhengig av hva slags tilbehør du velger. Velger du store sølvsmykker og spisse sko eller elegant oppsatt hår og små smykker, gir det helt forskjellig stil og utrykk.

Slik får du en glamorøs festfrisyre. Fiks det enkelt selv!

«Den lille sorte»

«Den lille sorte» svikter aldri og kan brukes til det meste. Har du allikevel lyst på noe nytt, kan du satse på en svart kjole med spesielle detaljer, som skjæringer, draperinger, blonder eller metalliske elementer. Sats på tilbehør som synes. Røde pumps, et stort halsskjede eller et belte i en spennende farge vekker garantert oppsikt. Ikke la den lille sorte bli kjedelig, rød leppestift eller et par sko med glitter vil gi det lille ekstra til å rocke opp looken. Omslagskjoler, 50-tallssnitt eller kjoler i empireliv er flotte alternativer for deg med litt ekstra former. Mørkeblått er forøvrig et lekkert alternativ til «den lille sorte» og passer mange forskjellige hudtoner.

Mønster

Kjoler i forskjellige mønster er hot i høst. Spesielt leopardmønsteret er en gjenganger denne sesongen. Det gjelder både den klassiske brune og svarte kombinasjonen, men også bunnfarger som rødt, er populært.

Kort eller langt

Kjendisene digger de korte kjolene og denne stilen kopierer du lett. Unngå å vise for mye hud, om du går for denne stilen. Velger du en kort kjole med fokus på beina, er det lurt å droppe den dypeste utringningen. De korte kjolene kommer i mange varianter og stiler, fargene varierer fra dus champagne til rødt. Lange kjoler byr til flott fest, og de greskinspirerte gudinnekjolene er fortsatt i vinden. Løst oppsatt hår og store øredobber er lekkert til denne looken.

Vintage eller secondhand

Går du for en vinatge-eller secondhandkjole på fest, er du garantert at ingen dukker opp i samme kjole som deg. For utfordringene med kjolene fra kjedebutikkene, er nettopp at mange dukker opp i samme kjole på julebordet. Skal du shoppe vintage, er det mange av de samme trendene som gjelder. Røde kjoler, leopardmønster, 50 og 70-tallssnitt, men også kjoler med de transparente detaljene fra 90-tallet, er fortsatt noen av de mest etterspurte i vintagebutikkene. Uansett om du velger vintage eller nytt, bør det være klart for å stråle på fest.

Relevante saker videre:

Kjendisene elsker 50-tallsstilen. Slik gjør du det!

Finn kjole til din kroppsfasong.Les mer her!

MinMote.no - Norges største moteside

Sexy på MTV-fest.Slik får du stilen

Publisert: