Isabel Marant har laget høstens hotteste sneakers

Stjerneskuddet Isabel Marant (45) får moteelskere verden over til å betale over 3000 kroner for høyhælte joggesko.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Franske Isabel Marant har nærmest blitt definisjonen på tilbakelent design av høy kvalitet – og tilsvarende høy prislapp. Moteekspertene hyllet den siste Marant-kolleksjonen under Paris Fashion Week, som garantert inneholdt plagg og tilbehør som kommer til å bli blant vårens mest ettertraktede.

Det blir ikke første gang Isabel Marant og hennes klesmerke med samme navn skaper «må ha»-plagg. Fra før har designeren fylt butikkhyllene med grove sneakers i semsket skinn og høye kilehæler. Skoene har kommet i enda flere farger denne høsten, og er utvilsomt blant sesongens mest populære.

Det tok ikke lang tid før skoene dukket opp på føttene til kjendiser som Rihanna, Beyoncé, Anne Hathaway, Alicia Keys og Kate Bosworth,. Hypen har heller ikke blitt mindre av at noen av verdens største motebloggere som Rumi «Fashiontoast» Neelyhar lagt sin elsk på de komfortable hælene. Alltid stilsikre Tone Damli Aaberge har også sikret seg et par, som hun hadde på seg under VG-lista Topp 20-konserten på Rådhusplassen i sommer.

Tones stylist Hedda Skoug tror Isabel Marant-skoene har blitt så populære nettopp fordi de er både komfortable og tar seg bra ut.

- På de originale Isabel Marant-skoene kan man nesten ikke se at det er en innebygget hæl, og det er det fineste. Derfor kan man se laidback ut, samtidig som det gjør beina lengre. Ikke minst er det langt mer komfortabelt enn høye hæler vanligvis er, sier Skoug, som også er moteblogger på faschioncherry.blogspot.com.

Selv forteller designeren at hun har hatt høyhælte sneakers i garderoben helt siden hun var tenåring.

- Jeg skar opp joggeskoene mine og fylte hælene med kork slik at de fikk kilehæl. Jeg ville så gjerne se høyere ut, sier hun til motenettstedet Fashionista.

Marant har tjent store summer på å kle moteløver verden over i de spesielle skoene, som koster mellom 3000 og 4000 kroner per par. På den eksklusive nettbutikken Net-A-Porter er skoene i den populære modellen Bekett utsolgt i alle fargene - brunt, sort, gull, blått og rødt. Suksessen er mer enn Marant selv noensinne hadde trodd på.

- Det er helt vilt. Jeg visste at de kom til å bli en hit, men så stort som dette? Nei, sier designeren.

Isabel Marants kommersielle suksess har tatt av de siste årene, og i 2011 dro merket inn over 470 millioner kroner i salgsinntekter ifølge WWD.com. Merket selges i en rekke store varemagasiner som Barneys i USA og Høyer i Norge, og har tre butikker i Paris, ni i Asia og én i New York. Innen året er omme skal Isabel Marant også ha åpnet nye butikker i Seoul, Tokyo, Hong Kong, London. Los Angeles og Paris kunne hun krysse av listen etter september.

Les Sonias blogg:Isabel-smell

Kilehæl-sneakersene er helt annerledes enn den forrige sko-hypen fra Isabel Marant. Høsten og vinteren 2011 var nemlig indianer-inspirerte støvletter med lange frynser den store snakkisen i moteverdenen, til den nette sum av rundt 8000 kroner.

Denne høsten vil Isabel Marant imidlertid kle deg i cowboy-inspirerte plagg, med alt fra western-skjorter til bukser med broderier. Støvlettene er også tilbake – men frynsene er byttet ut med nagler. Kanskje er det disse støvlettene moteglade kvinner vil løpe om kapp til butikken for om noen uker – når det har blitt for kaldt med høyhælte joggesko.

Les også minMotes saker fra Paris Fashion Week:

MinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største motesideMinMote.no - Norges største moteside
Publisert: