Førstedame med motesans

Det de fleste moteinteresserte snakker om, er hva førstedamen kommer til å kle på seg.

silje
Publisert:

President Barack Obama og hans kone Michelle Obama ankom London med stil tirsdag kveld. Det er knyttet store forventninger til det amerikanske presidentparets besøk i Europa, og utfallet av G20-toppmøte. Men det er også mange som er spente på hva Michelle kommer til å ha på seg.

Gul optimisme

Ikke siden Jackie O, har en førstedame fått så mye oppmerksomhet for sine klær og stil, som Michelle Obama. Michelle er flink til å blande rimelige og dyre plagg, og er flink til å bruke kjente og ukjente designerplagg. Da hun landet i London hadde hun på seg en gul kjole fra designeren Jason Wu. Fargen som symboliserer optimisme, er et frisk pust i en ellers så tøff finanskrisetid. Selv på europeisk jord viser Michelle Obama sin støtte for amerikanske designere ved å bruke klær fra Isabel Toledo, J. Crew og Michael Kors.

Forkjærlighet for klassisk stil

For Michelle har det allerede vært et svært så begivenhetsrikt moteår. Da Michelle prydet forsiden til motebibelen Vogue i mars, tok hun skrittet inn som nummer to i rekken av førstedamer som har fått denne æren. Den første var Hillary Clinton. I tillegg har hun fått stor oppmerksomhet for sin bruk av klassiske plagg, men også for sine uventede kombinasjoner ved store anledninger. Michelle er svært klassisk og tradisjonell i klesveien, men har en egen evne til å overraske, og nettopp derfor er hun et moteforbilde for mange. Førstedamen er selv flink til å velge antrekk, men får også god hjelp fra stylisten Svengali Ikram Goldman, som eier butikken Ikram i Chicago.

MinMote.no - Norges største moteside

Michelle Obama vs. Carla Bruni-Sarkozy

Det mange snakker om nå, er det første møtet mellom Michelle Obama og den franske førstedamen Carla Bruni-Sarkozy, som finner sted på lørdag. Bruni-Sarkozy er på sin side kjent for sine Dior-antrekk og forkjærlighet for de franske designerne. Den tidligere modellen velger ofte haute couture fra øverste hylle og har overraskende nok valgt en svært så elegant stil. Michelle har vært mer nøktern i sine valg og bruker H&M og dyrere design som Azzedine Alaia i skjønn forening. Begge damene er for tiden de mest offentlige og omdiskuterte kvinnene for sin stil rundt om i verden, så det er naturlig å anta at de har en del å snakke om når de møtes for første gang.

Førsteinntrykket teller

Men hvor viktig er fokuset på hvordan førstedamene kler seg? Ganske mye, mener ekspertene. Ifølge moteredaktøren til Marie Claire, Katie Connor, er førstedamene en forlengelse av sine menn og er viktige rollespillere. Er antrekket feil, får det like mye oppmerksomhet som om det er konservativt, understreker hun.

- Førsteinntrykket er varig og setter sine spor, påpeker Katie Connor til FoxNews.

Politics | Fox NewsMinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om: