Spareprinsessen Kate

Kate Middleton (29) velger gjerne billige butikkjeder foran internasjonale motehus. Senest tirsdag kjøpte hun et par plagg hos den rimelige engelske kleskjeden Warehouse.

Ingunn Saltbones
Publisert:
Slik foregår bryllupet. Se kortesjen, ruta og fakta om kirken.

Selv ved de store offisielle anledningene velger Kate klær fra butikkjeder som også vanlige mennesker kan sikre seg.

Og da den anerkjente motefotografen Mario Testino tok de offisielle forlovelsesbildene, av det kommende brudeparet, hadde ikke Kate med seg noe team av make-up artister, noe som er vanlig i slike sammenhenger. I følge motenettstedet Stylelist, valgte hun å sminke seg selv.

– Både når det gjelder klær og sminke har hun alltid en naturlig stil som er enkel å kopiere. Denne balansen mellom det naturlige og folkelige, tror jeg kan være en av grunnene til at hun er så populær, sier leder for minMote og VG sin moteekspert Silje Pedersen.

Middleton er ofte å se i den klassiske blazeren. Finn din favoritt!

Kopiert over hele verden

Den hvite kjolen Kate bærer på et av de offisielle forlovelsesbildene, er fra Reiss høst/vinterkolleksjon og kostet opprinnelig 1500 kroner.

Kort tid etterpå var den utsolgt fra butikkene, mens kremmere var raskt ute med å selge den både brukt og til overpris på ebay. Men på grunn av stor etterspørsel valgte kjeden å relansere kjolen igjen i vårkolleksjonen sin.

På det andre med uformelle forlovelsesbildet, har hun på seg en kremfarget bluse med brodering fra Whistles, som har en prislapp på rundt 900 kroner.

Hennes stigende popularitet gjør også at klærne hun velger raskt blir kopiert av billigmerker. Den blå kjolen Kate hadde på seg da forlovelsen ble kunngjort, kom fra Kates britiske favorittmerke Issa. Kjolen ble raskt revet vekk fra stativene, men billigmerker som Peacock og Tesco laget kopier av kjolen til rundt 150 kroner.

– Alt hun viser seg i nå rives bort fra butikkene ganske umiddelbart etterpå og sånn blir det nok en lang stund fremover, sier Pedersen.

Blant de rimelige engelske butikkjedene Kate foretrekker er Jigsaw, Kew, Whistles (hvor hun tidligere jobbet som innkjøper), LK Bennet og Crew Clothing.

Hvem kledde kjole best? Stem her!

På shopping til bryllupsreisen

Middleton ligger ikke på latsiden før bryllupet, i går var hun på en shoppingrunde i sitt gamle nabolag Chelsea i London, hvor hun sikret seg noen fine og rimelige plagg til bryllupsreisen og sommeren, ifølge en storavis.

Kate kjøpe to korte, mønstrete sommerkjoler og en hvit tunika var blant hos billigbutikken Warehouse, skriver Daily Mail. Ifølge avisen kom totalen på ca. 2100 kroner.

Rimelige vesker

Mens mange andre kongelige velger vesker fra de store motehusene som Chanel og Dior, med en kostnad fra 10 000 kroner og oppover, er Kate observert med tidløse vesker fra Longchamp, som i følge Daily Mail kan fås til langt under tusenlappen.

Hun skal også være observert med en veske fra merket Brics, til en verdi av 1500 kroner.

Men den ofte hverdagslige stilen, har ikke hindret i henne å også få ros fra det internasjonale motepolitiet. Hun ble nylig kåret til en av verdens best kledde av kjendisbladet People. I 2008 utropte Vanity Fair henne til best kledd side om side med førstedamer som Carla Bruni og Michelle Obama.

Silje Pedersen mener Kates klessvalg er preget av hennes vanlige oppvekst.

– Kate er veldig god til å sette sammen dyrt og billig. Hun har for eksempel en forkjærlighet for hatter fra Philip Treacy. Det er en slik detalj som i likhet med riktig veske og sko, kan løfte hele antrekket, sier Pedersen.

Lyst på et nytt vårskjørt? Her er 10 fine modeller!

H&M-prinsessen Victoria

Også kronprinsesse Victoria bruker plagg som vanlige folk har sjans til å skaffe seg.

Nygifte kronprinsesse Victoria funnet både kjærlighetslykken og stilen. Hun blander både billige og dyre klær, og er også bevisst på å bruke klærne om igjen.

– Victoria er også flink til å blande dyrt og billig. Hun har gått mye med klær fra Hennes & Mauritz men har også en forkjærlighet for danske By Malene Birger, sier Pedersen.

Victoria bruker komfortable klær, og vil gjerne representere Sverige med klærne sine. Under et statsbesøk til Frankrike i høst brukte tronarvingen blazer og kåpe fra H&M. Disse plaggene ble kort tid etter revet ut av den svenske billigkjedens sortiment.

Relevante saker videre:

Kate Middleton kan velge mellom tre forskjellige brudekjoler. Les mer her!

Klassisk som Kate? Sats på disse udødelige garderobeklassikerne!

Publisert: