Ekspertene gir deg sesongens beste kjøp

Høstgarderoben planlegges for fullt og mange lurer kanskje på hva de bør investere i denne høsten. Vi spurte et utvalg av gutter og jenter i motebransjen om hva de anbefaler å satse på i høst. Få deres beste tips her.

silje
Publisert:

Butikkeier Fredrik Lund, Kaare Lund og Koma

Som daglig leder for Kaare Lund og Koma, er Fredrik Lund alltid oppdatert på de neste trendene. Slik tror han norske menn kommer til å kle seg i høst.

-Nøkkelordene for guttene i høst er oppdatert, basic og stilig komfort. Gode strikkeplagg er alltid riktig på høsten og vinteren. Det skal være formsydd, men allikevel passe chunky og komfortabelt mykt i kvaliteten. Et par boots må man skaffe seg når høsten setter inn. Et par fine boots i lyst semsket skinn egner seg nok bedre på asfalt enn på fjellet, men så ser de mye kulere ut enn fjellstøvler og slagstøvler også! Husk å legge på såle, da varer bootsene mye lenger, sier Fredrik Lund til minMote.

-En kul parkas i en oppdatert versjon, er et sikkert kort hver høst. Rutete skjorter får du kjøpt i alle merker og hos Dressmann. Kan alle merker og Dressmann ta feil? Nei. Rutete skjorter funker som bare det, bare styr unna kjipe kvaliteter og crazy fargekombinasjoner. Sist, men ikke minst, et par smale men allikevel komfortable jeans. De skal være mørkeblå, med kule slitninger og detaljer. Funker både på kino og på byen!

Norsk jeansdesigner er favoritt blant kjendisene i Hollywood. Sjekk ut saken her!

Julie Kase, Stylist

Julie Kase jobber som freelance stylist og journalist. Kase styler blant annet moteserier for Costume.

-Øverst på ønskelisten står en hvit, minimalistisk minikjole som jeg skal bruke med svarte strømper, og en svart skinnjakke eller blazer over. Jeg liker kombinasjonen svart og hvitt veldig godt. En pudderfarget topp, kardigan eller oversized strikkegenser i beste kvalitet, er en god investering. Plagget skal helst være litt oversized for å passe til bruk over smale jeans eller skinntights, sier Julie Kase til minMote.

Lurer du på hvilke flere trender som er hot i høst? Silje gir deg høstens hotteste plagg.

-Et par svarte skinntights med stretch er et must i høst. Jeg har lett lenge etter det perfekte paret og egentlig funnet det. Problemet er prisen. Det er dyrt å produsere skinn med stretch, så buksene jeg har sett på har en prislapp på rundt 8 000 kr. Det synes jeg er i dyreste laget. Heldigvis har jeg sett flere fine og rimeligere varianter. Et par lårhøye støvletter er absolutt å anbefale. Jeg er ute etter et par semskede med halvrund tupp og en litt løs og ledig look, enten i beige eller svart. Stilen og stylingen på catwalken hos Isabel Marant oser eksklusivitet, mens antrekket til Julia Roberts i Pretty Woman, med blanke boots og rosa kreppkjole, ikke ville ha passet like godt i dag som på 80-tallet.

Daniel Sørensen, Designer

Den tidligere vinneren av Designerspirene, er en talentfull designer med mange jern i ilden. Nylig åpnet Sørensen og 8 andre norske designere en pop-up butikk på Aker Brygge.

-Jeg har aldri ment at noe er et «must-have», men for noen så gjør det livet litt enklere sier Sørensen til minMote.

Norske designere går sammen i butikk på Aker Brygge. Du kan lære deg å sy av en designer!

-En trenchcoat for menn er flott i høst. Ikke den vanlige Columbo-trenchen, men gjerne en litt mer romsligere. Henrik Vibskov har en fin en! Jeg er litt sucker for lange gensere og kardigans, så en v-kardigan er en favoritt. Denne er fra min egen høstkolleksjon. Synes det er på tide å sprite opp midjeseksjonen med et fett lakkbelte. En vest med Hood er en god investering og brillefint til kjølige høstkvelder. En fin og varm genser, med det lille ekstra har jeg lyst på. Skal se om jeg finner en fra Paris-baserte Vincent Schoepfer høst/vinter-kolleksjon, når jeg besøker byen senere i måneden.

Vibeke Stiansen har jobbet for Det Nye i mange år. Hennes varemerke er rød leppestift.

-Sats på en rød leppestift! Det har vært mitt merkevare i flere år, så det er hyggelig at denne trenden er tilbake i motebildet. I nedgangstider har moten en tendens til å bli mer sexy og vågal, med mer fokus på midje og kropp. Knallrøde lepper er rocka og sexy. Lårhøye støvletter i semsket skinn kommer også for fullt, sier Stiansen til minMote.

Lurer du på hvordan du legger rød leppestift? Få gode tips her!

-En skinnjakke går aldri av moten. I år skal det være gjerne være MC-stil. Vi blir ikke kvitt 80-tallet og i år skal det være tights til den store gullmedaljen. Metallisk, mønstrete eller blonder. Tights og strømper vil avlaste hverandre. En kul look som jeg tror blir en hit i år, er den femi-grunge looken vi så hos Dsquared2, hvor modellene var avslappede i stilen men med høye hæler. Store skjerf, luer og lag-på-lag gjør dette til en trend jeg tror de fleste jenter vil elske.

Line Kirkhus, Stylist

Line Kirkhus jobber blant annet som stylist for magasinet MAG og driver bloggen Lilisfashion. Hun har også tidligere vært ukens trendsetter på minMote.

-En skinnblazer i hvit/krem er en god investering i høst. Jeg ville stylet den med en stram grå bomullskjole under og et stort etnisk metallsmykke! Kontrastene gjør antrekket mer fascinerende, sier Line Kirkhus til minMote.

-Et annet spennende plagg er haremsbukse med høyt liv. Den ville jeg snurpet igjen med et tynt belte eller en skosnor og et par høye hæler. Et par sorte litt gjennomsiktige sykkelbukser er tøft. De ville jeg brukt med en slapp t-skjorte eller singlet. Skulderputer er et must! Brukes under alt fra strikkegenser til finkjole for maksimum 90-talls effekt, avslutter Kirkhus til minMote.

Relevante artikler videre:

Stylist Line Kirkus har en spennende stil. Se bilder fra da hun var ukens trendsetter på minMote

I høst er det metall og paljetter som gjelder på fest. Få stilen her!

Sminke deg kult på neste fest? Slik fikser du høstens kuleste partylook på 1-2-3.

Publisert: