Kåret tidenes mest ikoniske antrekk

Mari Glans
Publisert:

Britene har kåret de ti mest ikoniske antrekkene gjennom de siste 50 årene.

Den britiske avisen Daily Telegraph melder om kåringen over de ti mest ikoniske kjolene i vår tid. På listen er det flere overraskelser, som for eksempel et av de mange oppsiktsvekkende antrekkene til Lady Gaga og Kylie Minogues hotpants i gull.

Men det er den tidligere Spice Girl-stjernen Geri Halliwells kjole fra 1997 som topper listen. Hennes «Union Jack»-kjole ble brukt under en opptreden med Spice Girls på Brit Awards for 13 år siden, og gjorde så sterkt inntrykk at britene stemte den lille minikjolen hennes helt til topps i kåringen, med hele 82 prosent av stemmene. Mens de andre kjolene som kom på topp ti-listen har kjente designere på merkelappen, hadde Geri Halliwell faktisk laget kjolen selv.

Flere kjoleklassikere!Dristige Grammy-antrekk

Sikkerhetsnåler vakte oppsikt

På andreplass kom Elizabeth Hurleys berømte kjole med sikkerhetsnåler, som ble designet av Gianni Versace. Hurley brukte kjolen på premieren av filmen «Fire Bryllup og en Gravferd» i 1994, og bildene av Hurley i den sexy kjolen gikk verden rundt i etterkant.

Også to kjente ikoner fikk antrekkene sine med på listen. På tredjeplass kom den hvite kjolen Marilyn Monroe brukte i filmen «The Seven Year Itch», og på fjerdeplass kom Audrey Hepburns sorte kjole med perlekjedet som hun brukte i «Breakfast at Tiffany's.»

Dette gjelder på den røde løperen!Se trendene fra SAG Awards

Sexy antrekk dominerer

Det var flere utradisjonelle antrekk som kom med på listen. Lady Gaga har fått mye oppmerksomhet for sine bisarre antrekk, og et av de mest dekkende antrekkene hennes fra årets Brit Awards kapret sjetteplassen i kåringen. En annen kjole som har vakt oppsikt, er Björks svanekjole som hun brukte under Oscar-utdelingen i 2001. Svanekjolen er både hatet og elsket, og kom på niendeplass i kåringen.

Noe som ikke kom som en stor overraskelse, var at prinsesse Dianas brudekjole kom med på listen i den britiske undersøkelsen. Ellers er det tydelig at det er de mest sexy antrekkene som gjør det sterkeste inntrykket. Både Jennifer Lopez' grønne Versace-kjole med utringning til nedenfor navlen og Kylie Minogues gullhotpants fra musikkvideoen «Spinning Around», i tillegg til Cindy Crawfords røde og utringede kjole fra Oscarutdelingen i 1990, kom også med på listen.

Flere bisarre antrekk!– Hun så ut som en lampe

Her er listen over de mest ikoniske kjolene fra de siste 50 årene:

1. Geri Halliwells Union Jack-kjole

2. Elizabeth Hurleys sikkerhetsnål-kjole

3. Marilyn Monroes hvite kjole

4. Audrey Hepburns sorte kjole med perler

5. Lady Gagas hvite kappekjole

6. Prinsesse Dianas brudekjole

7. Kylie Minogues gullhotpants

8. Jennifer Lopez' Grammykjole

9. Björks svanekjole

10. Cindy Crawfords røde Versacekjole

Relevante artikler videre:

Nå er det former som gjelder!To av tre foretrekker formfulle kvinner

Bruker du store størrelser?Her er motetips for deg

Kvinner vil bli kvitt cellulittene!Cellulittundertøy utsolgt på rekordtid

Slik legger du perfekt solpudder!Få påføringstips her!

Publisert:

Finn mer innhold om: