Mardou & Dean vant «Nåløyet»

Mari Glans
Publisert:

Den norsk-svenske designerduoen Mardou & Dean vant designprisen «Nåløyet» under åpningen av Oslo Fashion Week tirsdag kveld.

«Nåløyet» er en designpris som årlig deles ut av magasinet Henne. Tirsdag gikk den prestisjetunge prisen til jeansdesignerne bak merket Mardou & Dean.

- Denne prisen betyr veldig mye for oss, og er en bekreftelse på at vi har gjort noe riktig i arbeidet med merket, sier designer Patrick Rosenfors til minMote etter utdelingen.

- Fyller et tomrom

Patrik Rosenfors og Ingrid Bredholt er den norsk-svenske duoen bak Mardou & Dean, og lanserte sin første kolleksjon i 2007. Siden den gang har merket i utgangspunktet vært et jeansmerke, men i år presenterer de for første gang en full kolleksjon for dame og herre.

- Vi betegner kolleksjonen som skandinavisk rock'n'roll. Tanken bak er at man skal kunne ha en hel garderobe bestående av klær fra Mardou & Dean, forklarer Rosenfors, men understreker at jeans alltid vil være en viktig del av kollkesjonene.

At nettopp jeans er et av verdens mest elskede og anvendelige plagg, ble understreket som et viktig poeng av juryen, som legger vekt på at vinnerens kolleksjon skal ha et kommersielt marked.

- Vinnerne fyller et tomrom i norsk design, og har potensiale til å bli et stort jeansmerke på linje med andre skandinaviske suksessmerker, sa Henne-redaktør Ellen Arnstad da hun delte ut prisen under åpningen av Oslo Fashion Week tirsdag kveld.

Les mer om Mardou & Dean her!Norske jeans favoritt blant stjernene

Favoritt blant kjendisene

Designerduoen har allerede gjort seg bemerket i utlandet, og jeansene har vært en favoritt blandt kjendiser som it-jenta Byrdie Bell, Aqua-Lene og artisten Brandy. Denne måneden ble også fashionistaen Nicole Richie fotografert med jeans fra Mardou & Dean i en moteserie for marsutgaven av britiske Marie Claire.

- Vi har fått kjemperespons etter det ble kjent at hun hadde på seg jeansene våre, så det er klart at det har mye å si for merket vårt. Det er jo den beste typen presse man kan få når så profilerte personer bruker klærne våre, sier Ingreid Bredholt til minMote.

Designprisen «Nåløyet» ble først opprettet i 2004, og har som formål å fremme norsk klesdesign. En jury nominerer ti designere og plukker ut vinneren. Årets juryleder er Margareta van den Bosch, som er sjefsdesigner for H&M.

Juryen ser etter en helhetlig og gjennomarbeidet idé, originalitet, god design, høy kvalitet på søm og modellering og spennende materialbruk. I fjor vant FIN den høythengende prisen, og tidligere vinnere inkluderer Batlak og Selvig, Siv Støldal og Arne & Carlos.

Ta vare på huden i kulda.Slik blir du vintervakker

Relevante artikler videre:

Alle vil ha håret hennes!Se hvem det er snakk om her

Hun selger flest moteblader. Denne kjendisen er svært populær

Slik skal du kle deg i 2010.Få motetipsene som gjelder i år

Kle deg fint i vinterværet.Varmejakker gjør susen!

Publisert: