Gjør dere som Posh og Becks?

silje
Publisert:

Victoria og David Beckham er kjent for sin lidenskap for shopping og drar gjerne i butikkene sammen. Det fungerer for de, men jeg setter spørsmålstegn ved at de fleste par er like lykkelige på shoppingturen. Jeg har flere venninner som alltid drar med seg mannen sin på klesshopping. I butikkene blir de stående usikre utenfor prøverommene, mens damene danser inn og ut med forskjellige antrekk som mennene skal nikke godkjennende til. Jeg tror mennene, som helt sikkert føler seg utilpass i et prøverom fylt til randen med shoppingale jenter, sier ja til det meste for å slippe ut.

Hvis de er så heldig å få sitte ned på en stol, ser det ut som de nærmer seg døden av kjedsommelighet. Allikevel drar mange kvinner mannen med på shopping. For å være helt ærlig, så lurer jeg på hvorfor. Mange menn blir bare sure og uinteresserte. Jeg ser ikke poenget med å utsette forholdet for det. Med mindre mannen er like interessert i klær som deg og dere digger å shoppe sammen, som kjendisparet Beckham.

For menn har som regel et helt annet forhold til shopping enn jenter. Mange menn går kun på shopping når det er nødvendig, som er ca 3-4 ganger i året. Da shopper de hele garderoben og litt til. For mange er dette et nødvendig onde, og ingen lystbetont opplevelse. Dette vet de fleste kvinner. Allikevel drar vi de ofte med på shopping etter jakten på det perfekte antrekket.

I dag er det slik at de aller fleste butikker opererer med både bytting og deponering. Det betyr at du kan gå på shopping alene eller med venninner, ta med plaggene og prøve de hjemme foran kjæresten, helt smertefritt. Da tror jeg du også får en mer ærlig og god tilbakemelding, enn fra en sliten mann som står på vent i prøverommet.

Selv tar jeg svært sjelden verken min mann eller venninner med på shopping. Unntaket fra regelen skjer når vi er på storbyreise og vil sjekke ut de samme butikkene. Ellers sitter min mann fornøyd med en øl og en bok på en fortauskafé, mens jeg løper rundt i butikkene. Det er allitd en vinn-vinn situasjon.

Shopper jeg med venninner, er det sammen med de som ikke har samme stil og som bestemmer seg kjapt, som meg. Det verste jeg vet når jeg er på shopping, er nemlig å vente på en som bruker hundre år i prøverommet. Så min sympati går ut til alle menn som må stå og vente på jentene, mens de prøver å bestemme seg for hvilken kjole som passer best. Med mindre du har en mann som elsker shopping like høyt som deg, er nemlig sannsynligheten for at han kjeder seg absolutt tilstede.

Tar du med mannen på shopping?

Publisert:

Finn mer innhold om: