Skoshopping i USA

silje
Publisert:

De fleste jenter elsker sko, jeg er intet unntak. Mitt første stopp når jeg reiser til USA er alltid skoavdelingen i et shoppingsenter som Macys, Barneys eller Nordstrom. De fleste store departmentstores har et godt utvalg av amerikanske merker, til en rimelig penge. Det beste av alt er at de har kule merker som Steve Madden, Nine West, Jessica Simpson og Aldo som du ikke får hjemme. For litt av sjarmen med å shoppe skoene i USA, er jo nettopp at det nesten er garantert at jeg ikke møter en med de samme skoene i Norge.

En annen fordel med å shoppe sko i USA er at de opererer med halve størrelser. Selv har jeg til stor frustrasjon opplevd å måtte droppe skokjøp fordi skoene ikke passet i størrelsen, siden føttene mine nesten alltid tilsvarer en størrelse 38.5. Nå vet jeg hvilke merker jeg skal ha 38, 38.5 eller 39 i, og dermed kan jeg også bestille skoene på nett, helt uten problemer. I USA lages også mange skomerker i forskjellige modeller, til stor glede for de med smale eller brede føtter.

Er det en ting amerikanerne kan, så er det sko. De ligger langt foran på trend og har et massivt utvalg av rimelige og bra merker. Du finner selvfølgelig også designermerker som Jimmy Choo, Gucci og Marc Jacobs, til en billigere penge enn hjemme. I høst er det blant annet ankelboots, semsket, lårhøyt, herresko eller støvletter med åpen tå som gjelder. Fargetonene går i svart, brunt, beige og lilla. Hotte mønstre er dyreprint som leopard eller slangeskinn og kule detaljer som nagler, spenner og lisser. Selv lider jeg av besluttningsangst og kvaler, for hvilke sko skal jeg velge å ta med hjem i kofferten? Blir det de skulpturelle beige støvlettene fra Dolce Vita, de svarte naglebootsene fra Steve Madden eller hele bordet med støvletter?

To be continued...

Publisert:

Finn mer innhold om: