Vintage- og secondhand-butikker

Her er vår liste over de beste vintage- og secondhand-butikkene på nettet

silje
Publisert:

I de siste årene har vintage og bruktbutikker (secondhand) blitt svært populært blant motefolket. En av grunnene til dette, er at vintage og secondhandklær gir et unikt og spennende utrykk.

En annen grunn er at mange Hollywoodkjendiser også har kastet seg på denne bølgen. Nicole Richie, Rachel Bilson og Rachel Zoe, er bare noen av fashionistaene i Hollywood som foretrekker vintage. Enten du er en racer på vintageshopping eller er nybegynner, bør du lese denne guiden. Her har vi nemlig plukket ut de beste vintage og secondhandbutikkene på nett, som alle frakter varer til Norge.

Forskjellen på vintage og secondhand

Generelt omtales vintage som originale plagg fra 1920 tallet og frem til ca 1980. Vintageplagg er ofte unike, i god kvalitet og har spennende detaljer. Klær fra før 1920 betegnes ofte som antikk.

Secondhand er klær som er brukt. Det kan både være plagg fra rundt 1980 til 2009 og terminologien ligger i navnet. Klærne er brukt og overføres fra en bruker til en annen. Det kan både være jakker fra 1980-tallet eller et par år gammel kjole fra H&M.

Våre favoritter:

Absolute Vintagewww.absolutevintage.co.uk

Absolutevintage er en vintagenettbutikk som har spesialisert seg på vintageklær for damer og menn, fra 1930 til 1980-tallet. Nettbutikken har et relativt godt utvalg av klær, tilbehør og er spesielt gode på vintagesko og vesker. Er du på jakt etter en spesiell vintageclutch, er denne butikken verdt et besøk.

Adorevintagewww.adorevintage.com

Adorevintage er en vintagebutikk med mange godbiter. Nettbutikken selger både vintage og vintageinspirerte klær, smykker og sko. Butikken drives av Rodellee Marie, som samler og selger vintage. Her kan du gjøre gode kjøp på unike smykker og kjoler som er håndplukket av Marie. Har du akkurat begynt å kjøpe vintage, anbefaler vi deg å lese bloggen deres, for gode råd og tips om hvordan du kjøper og behandler vintage.

Ebaywww.ebay.com

Ebay kalles ofte verdens største loppemarked, og det er ikke uten grunn. Her finner du nemlig all verden av både nye og brukte klær, tilbehør og møbler. Amerikanske ebay er størst, men også de franske, engelske og australske sidene er bra. Her finner du alt fra vintagekjoler til nye Nike joggesko. Det lønner seg å lage en konto hos Paypal før man begynner å by på auksjon, siden mange selgere kun aksepterer Paypal som betalingsform. Det er gratis å registrere seg både på ebay og Paypal, og du er forsikret opptil en viss sum gjennom Paypal, skulle det skje noe med pakken din. Vær spesifikk når du søker på ebay, så får du de beste treffene.

Sjekk ut vår guide til hvordan du shopper på ebay her.

Etsywww.etzy.com

Etsy er et nettsted hvor man kan kjøpe og selge vintage, secondhand og egenlagde produkter. Her er det mye hummer og kanari, men har du først funnet deg noen favorittselgere, kan du få mye fint til en god pris. De fleste selgerne godtar Paypal, som også er den beste måten å betale på.

Fashiondigwww.fashiondig.com

Fashiondig er en nettbutikk som selger vintage, secondhand og vintageinspirerte klær samt tilbehør. Søk på årstall, eller etter konkrete ting som kjeder, armbånd eller sko. Butikken har et stort utvalg og det er faktisk mulig å finne for eksempel Diane Von Furstenbergkjoler fra 70 og 80-tallet til en rimelig penge. I tillegg til shopping, kan du på Fashiondig starte egen butikk og lese mye god informasjon om vintage og Secondhand.

Mintandvintagehttp://www.mintandvintage.com/

Mintandvintage er en svensk nettbutikk som har en blanding av nye og vintageklær i sortimentet. Mint refererer til de nye klærne og er merker som Dagmar og Maje, mens Vintage er nettopp vintage som de plukker selv. Nettopp denne miksen av nytt og gammelt er veldig spennende og prisnivået på vintageplaggene er helt på gjennomsnittet.

Polkadotsandmoonbeamswww.polkadotsandmoonbeams.com

Nå kan du shoppe vintage i same butikk som alle Hollywoodkjendisene, uten å forlate din egen stue. Butikken som opprinnelig ligger i West Hollywood, har også en liten avdeling på nett. Dessverre er det mest nytt og lite vintage, men de glimter til med noen godbiter innimellom. Er du opptatt av hva kjendisene går med, blir du oppdatert på denne siden.

PoshVintagewww.poshvintage.com

Poshvintage er crème de la crème av vintageshopping på nett. Her er prisen relativt stiv, men til gjengjeld kan du finne kjoler av Halston, YSL og Ossie Clark i sortimentet. I tillegg har butikken mye kjoler, skjørt, sko og vesker til en mye rimeligere penge. Synes du det er slitsomt å bruke mye tid på nett, er dette butikken for deg. Utvalget er nemlig håndplukket av eieren Patti Stoecker, som alltid har pulsen på hva som er populært innenfor vintage. Skulle du være blakk akkurat denne uken, er det allikevel mulighet for å holde av et par sko som du virkelig ønsker deg.

Propervintageclothingwww.propervintageclothing.com

Propervintageclothing selger originale klær fra 1920 tallet til 1980. Butikken er meget oversiktelig og klærne er delt inn i årstall og kategorier. Butikken blir oppdatert jevnlig med nye skatter, så liker du utvalget, er det lurt å sjekke innom ofte. Lurer du på hva som er størrelsen din og hvordan du måler, finner du god informasjon under ”vintage sizing”.

Rice and Beansvintagewww.riceandbeansvintage.com

Rice and Beansvintage er en vintagebutikk som har et bra utvalg av designervintage. Her finner du vintage Lanvin, YSL og Pucci, for å nevne noen. Er du på jakt etter en dobbeltspent Christian Dior jakke fra 80-tallet eller en Chanel drakt fra 70-tallet, kan det være store sjanser for at du finner det du leter etter her. I tillegg har nettbutikken en del rimeligere vintage, pels og pent brukte designersko.

Rollingstonevintagewww.rollingstonevintage.com

Rollingstonevintage er hipt og chic. Butikkens filosofi er at de kun plukker plagg som de selv ville ha brukt og at de alltid har kunden i fokus. Discokjoler, jeansshorts og trendy tilbehør er bare noe av det du finner i denne butikken. Mange av plaggene er i meget små størrelser, så her gjelder det å måle seg godt for å unngå bomkjøp. Er det noe du lurer på i forbindelse med å kjøpe vintage eller hvordan du skal sette sammen et antrekk, kan du skrive til deres onlinestylist. En kul ekstratjeneste for de som er nybegynnere på vintage og secondhand.

Shrimptoncouturewww.shrimptoncouture.com

Shrimptoncouture er som navnet antyder en eksklusiv vintagebutikk. Eieren Cherie, har en lidenskap for vintage og plukker designerplagg fra 60, 70 og 80-tallet til nettbutikken. Her kan du være så heldig å finne vintage YSL, Prada og Balmain i god stand, men det koster. Har du ikke råd til flerfoldige tusen for en kjole, er det mulig å finne noen flotte vintagekjoler til litt over 1000-lappen hvis du følger godt nok med. Trenger du råd i forhold til hvilken kjole du skal velge, tar du kontakt med Cherie, som mer enn gjerne deler sin ekspertise. Bare vær forberedt på brutal ærlighet, denne damen kan nemlig sine saker.

Unikesmykkerwww.unikesmykker.no

Unikesmykker er en relativt ny Norsk nettbutikk, som har spesialisert seg på vintagesmykker. Her finner du plastsmykker, rhinestoneskjeder, brosjer og mye annet. Smykkene er fra forskjellige tidsperioder og utvalget er meget bra. Har du dilla på spesielle smykker bør du sjekke ut denne butikken. Prisene er det heller ingenting å si på.

Vintage Hunterswww.vintage-hunters.com

VintageHunters er en polsk nettbutikk med et godt utvalg av kjoler og tilbehør. Her finner du både secondhand og vintageplagg. Prisene regnes ut i euro og det er mulighet til å finne mye fint for en rimelig penge. Her skiftes utvalget ofte, så her lønner det seg å sjekke ofte innom. Butikken aksepterer Paypal.

Vintage Designer Handbags Onlinewww.vintagedesignerhandbagsonline.com

Vintage Designer Handbags Online er en britisk nettbutikk og som navnet tilsier selger den vintage designervesker. Er du på jakt etter en pent brukt Chanelveske, er dette butikken du bør besøke. Nettbutikken garanterer at veskene er ekte. De er faktisk så sikre at de garanterer at du får det doble av det du har betalt tilbake om vesken skulle være en kopi. Husk at de fleste veskene er vintage, så sjekk bildene av veskene nøye før du kjøper. Er du på jakt etter en helt ny veske, anbefaler vi ikke denne butikken. Når du kjøper vintage, må du ta i betrakting at varen er brukt, det er det som er en stor del av sjarmen. Skal du investere i en dyr veske, lønner det seg å ta alle forholdsregler. Sjekk at det følger med kortet som garanterer garanti, støvpose og se nøye på bildene. Butikken bør alltid ha bilder av logoen, remmene og skruene. I enkelte tilfeller har kunden også en kvittering. Det lønner seg også å sende en forespørsel om lukt, hvis du er allergisk mot røyk.

Vintagevixen www.vintagevixen.com

I denne store vintage og secondhandbutikken er plaggene oversiktelig fordelt inn i kategorier som dag, kveld, tilbehør og bryllup. I denne butikken finner du alt fra plastikkringer til brudekjoler. Nettbutikken kan virke litt overveldende på nybegynnere, men her er det virkelig mulighet til å finne flotte vintagekardigans med paljetter, sommerkjoler og kule hatter.

Vintagesunglasses www.vintage-sunglasses.de

Er du på jakt etter originale solbriller er denne butikken for deg. I denne nettbutikken kan du få tak i vintagesolbriller fra blant annet 70, 80 og 90-tallet. Butikken fører kjente merker som Carrera, Cazal, Christian Dior og Ray Ban og har et godt utvalg for både dame og herre. Frakten til Norge ligger på rundt 100-lappen.

Publisert:

Finn mer innhold om: