Bruker tre år av livet på shopping

Kvinner bruker i gjennomsnitt tre år av livet sitt på shopping, viser ny undersøkelse.

Mari Glans
Publisert:

At mange kvinner elsker å shoppe, er ingen hemmelighet. Men noen blir kanskje overrasket over hvor mye tid kvinner faktisk bruker på å gå i butikker i løpet av livet. En ny undersøkelse gjort av OnePoll viser at den gjennomsnittlige kvinne sammenlagt bruker hele tre år av livet sitt på shopping.

Tallene fra undersøkelsen viser at kvinner bruker i gjennomsnitt 25,184 timer og 53 minutter hver på å gå i butikker. Men her inngår alle former for butikker, hvor både matbutikker, handling av møbler og andre innkjøp er med i beregningen.

Shop fornuftig!14 tips for smart og billig shopping

Mest tid på klær

En unnskyldning for shoppingtiden er at det er matbutikkene som tar mye av shoppingtiden. I gjennomsnitt bruker kvinner 94 timer og 55 minutter i matbutikker hvert år, skriver Daily Mail, som publiserer resultatene av undersøkelsen.

Likevel er det handling av klær som tar mest tid, ifølge undersøkelsen. Kvinner drar i gjennomsnitt på klesshopping 90 ganger årlig, hvor de bruker 100 timer og 58 minutter til sammen. Her er sko, tilbehør og kosmetikk ikke medregnet, noe som tilfører 60 ekstra shoppingturer i året. Men noen shoppingturer ender også med at man ikke kjøper noe, og i gjennomsnitt drar kvinner på vindusshopping 51 ganger hvert år.

De siste årene har nettshopping tatt helt av, og mange velger å gjøre det meste av shoppingen på nettet. Om man regner med de timene mange kvinner bruker ukentlig på å shoppe på nettet, ville nok tallene vært betydelig høyere.

OnePolls undersøkelse er basert på shoppingvanene til 2000 kvinner som tok i gjennomsnitt 399 shoppingturer hver i løpet av en periode på ett år. Undersøkelsen har beregnet og tatt forbehold om at kvinner har anledning til å dra på shopping i 63 år av livene sine.

Skal du shoppe i helgen?Ti tips for smart lørdagsshopping

Relevante artikler videre:

Er du en smart shopper?Test deg selv her!

Shoppe på nett?Her er de beste nettbutikkene

Designerklær til halv pris?Sjekk ut denne!

Dette går aldri av moten.Klassikerne blir aldri umoderne

Publisert: