Norsk modell poserer med Christy Turlington

Norske Peter Johansen gjør suksess i utlandet som modell. Nå blir han blikkfanget i en stor reklamekampanje sammen med den kjente supermodellen Christy Turlington.

Rikke Monsen
Publisert:

Peter Johansen er en av de få mannlige modellene som gjør det bra i utlandet. Johansen har nettopp returnert fra Cape Town, hvor han ble filmet til en ny reklamekampanje for Maybelline New York. Det var ingen ringere enn supermodellen Christy Turlington han fikk jobbe med der nede, og den norske modellen har fått et godt intrykk av Turlington.

- Hun virket som en veldig trivelig og sympatisk dame. Jeg er ikke akkurat noe starstruck av meg, men fra før har jeg hørt mye bra om henne og fått et godt inntrykk gjennom media. Og det inntrykket stemte veldig godt, hun var veldig harmonisk å være rundt. Dessuten er hun en av de modellene fra storhetstiden på 80- og 90-tallet, og det respekterer man jo.

I Norge blir han representert av Team Models og sist man kunne se Peter Johansen i en norsk reklamekampanje var i fjor, siden han jobber betydelig mye mer internasjonalt enn her hjemme. Etter å ha startet med en Dressmann-reklame i 1995 har han nå jobbet i bransjen i 15 år. Blant annet har modellen nylig gjort en kampanje fra Reebok, sammen med «Victoria's Secret»-modellen Marissa Miller som tidligere er kåret til verdens mest sexy. Johansen er fra Ørje i Østfold, men flyttet fra Norge i 1997 for å bygge opp karrieren. Siden da har han bodd i de sentrale motemetropolene, men er nå bosatt i Sverige med sin kone og fire år gamle datter.

Skal du shoppe i motemetropolen London?Her finner du shoppingtips!

Står i kontrast til andre modeller

Christy Turlington har et stort engasjement for mødre som dør i barsel, og fortalte ivrig om dette til Johansen.

- Vi er begge småbarnsforeldre, og hun fortalte meg om prosjektet «Every mother counts» som hun jobber for. Hun opplevde nemlig komplikasjoner da hun fødte, og da fikk hun høre om hvor stort dette problemet er i Afrika, og begynte å engasjere seg i saken. Hun har bidratt til en dokumentarfilmen om dette som skal vises på det nye Oprah-nettverket, og de involverte familiene der skulle hun besøke når vi nå reiste fra Cape Town. Så jeg må si jeg ble imponert over henne som person, hun står i kontrast til andre modeller jeg har jobbet med.

Leter du etter skjønnhetsfunn under 200 kroner?Les mer her!

Lite glamour og mye ventetid

Reklamefilmen som Johansen og Turlington spilte i vil komme på skjermen i løpet av året. Men modellyrket er langt fra så glamorøst som mange tror. Johansen forteller om ustabile jobber, mange timer med venting og få minutter i rampelyset.

- Produksjonen var stor, det var gode stylister, et flott produksjonsteam og var en veldig påkostet greie. Maybelline har sine faste modeller og pleier å ha med en mann i reklamefilmer som denne, og nå var det meg. Det var absolutt morsomt og hyggelig å være med på det, men vi venter i 10 timer og filmer i 10 minutter, så folk må vite at det på langt nær er så glamorøst som man kan ha inntrykk av.

- Nå prøver jeg å ta de direktebookingene jeg får og å få til rollen som familiefar ved siden av jobben. Jeg prøver å jobbe hardt for at kundene skal få det de vil ha, for det hjelper ikke å bare være en hyggelig gutt om du ikke får solgt produktet du reklamerer for, avslutter modellen til minMote.

Spent på høstens herremote?Her får du en sniktitt!

Relevante artikler videre:

Megan Fox viser alt for Armani.Se de hete bildene!

Hudpleieguide for menn!Les mer her.

Publisert:

Finn mer innhold om: