Derfor er dette høstens kuleste genser

Hver sesong dukker det opp nye «it-plagg». Denne høsten er Kenzos fargerike gensere noe av det kuleste du kan ha i garderoben.

Rihanna har sikret seg genseren med Eiffel-trykk, mens Tone Damli Aaberge har trykket tigeren til sitt bryst. Høsten har så vidt begynt, men de fargesterke Kenzo-genserne har allerede fått status som «it-plagg» i moteverdenen.

Redaktør for motemagasinet MAG, Celine Irgens Aagaard, har også gått til anskaffelse av den grønne tigergenseren.

– For min del var det et impulskjøp. Jeg ble inspirert av en dansk modell under Copenhagen Fashion Week. Jeg har ingen grønne plagg overhodet i skapet fra før, og så at denne kunne sprite opp en ellers så sort garderobe, forteller hun.

Hva er egentlig et «it-plagg»?

– Et «it-plagg» er et plagg som blir en snakkis - og som alle bare må ha! Det er gjerne et blaff for sesongen, og det gjelder å skaffe seg dette plagget før man går lei. Plaggene blir populære ved at trendsettere plukker det opp, at moteredaktører hyper det og riktige personer bruker det. I dette tilfellet er det snakk om både stylister, profilerte stjerner og toppmodeller.

Aagaard tror både hype i riktige kretser og begrenset tilgjengelighet har bidratt til at nettopp Kenzos gensere har blitt så populære.

– Når vi kvinner finner ut at det er vanskelig å få tak i et plagg blir vi mer desperate - da blir plagget mer attraktivt. Det japanske motehuset Kenzo har dessuten fått ekstremt mye oppmerksomhet denne sesongen. Genserne med tigeren og den store logoen er også blitt blogget om og brukt i de største moteseriene.

At Tone Damli Aaberge bar genseren under Oslo Fashion Week, bidro til at hypen nådde norske kvinner.

– Tone Damli er i en helt egen posisjon når det kommer til påvirkningskraft. Etter at hun ble blogget med en burgunderfarget lue fra FWSS, ble det ventelister på luene fra det norske merket, røper redaktøren.

Under Kenzos høstvisningen tidligere i år, ble de fargesterke genserne stylet med matchende bukser og skjørt med høyt liv. Modellen som bar den grønne varianten med tigerhodet hadde en hvit herreskjorteunder genseren.

Rihanna satte prikken over i-en på sin Kenzo-genser med en logo-caps fra samme kolleksjon.

Både Celine og Tone har stylet sine grønne tigergensere med sort – og kombinert den med henholdsvis bukse og skjørt.

Synes du det er i overkant mye å betale over tusen kroner for en collegegenser, kan du ta en titt på Zaras litt mer beskjedne tigergenser og kombinere den med en Kenzo-caps.

LES OGSÅ:Tone selger klærne sine: – Jeg har altfor mye i klesskapet mitt

LES OGSÅ:Se minMotes ønskeliste for høsten

LES OGSÅ:Her er stylistenes favorittprodukter

Hvordan var din opplevelse i dag?