Se hvilke vårtrender gutta elsker og hater

minMote har bedt fem menn kaste terning på fem av vårens heteste trender for kvinner. Resultatet: Både totalslakt og hyllest.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det vi kvinner liker er ikke alltid sammenfallende med guttas preferanser. I disse dager begynner kles- og skobutikkene å fylles opp med vårnyheter, men hva synes egentlig gutta om sesongens trender? minMote har samlet et panel med fem menn som ikke har noe med mote å gjøre til hverdags. De er ikke nådige i sin dom over vårens kvinnetrender.

minMotes guttepanel:

❤ Marius Gjestvang (31), salgssjef

❤ Mads Mikkelsen (30), glassmester

❤ Nicolai Svendsen (24), salgskonsulent

❤ Cato Eliassen (31), salgssjef

Gladiatorsandalene

Gladiatorsandalene var det hottese du kunne ha på føttene for noen år siden, og nå er de tilbake i en mer ekstrem versjon. Acne viste lilla og hvite gladiatorsandaler, mens Versace viste en variant med sylynn hæl og snøring helt opp til kneet. Et lite gledelig gjensyn, mener guttpanelet.

- Jeg føler at de var her for fem siden og var veldig harry. Det er de fortsatt, så hvorfor kommer de tilbake? lurer Marius.

- Høye hæler er fint, men den snøringen... Nei det blir ikke bra, fortsetter Mads.

Nicolai håper han slipper at sommerens dater dukker opp i gladiatorsandaler, uansett hvor eksluisve de er.

- Hvis man går på date med noen og de har på seg sånne sko kommer jo folk til å glo. Dessuten tror jeg det skal veldig mye til å kle dem, sier han og får støtte av Cato:

- Høye hæler er fantastisk, hvis man kan gå på dem. Men vanlige pumps er tusen ganger bedre enn dette. Jenter, ikke la gladiatorsandalene overta for vanlige pumps denne våren!

Skinnkjoler og skinnskjørt

Skinn går aldri av moten, og denne våren har en rekke store motehus som Alexander Wang og Jason Wu laget sine versjoner av den lille skinnkjolen. Wang-kjolen med geometriske utskjæringer hylles av motebransjen, men får krass kritikk fra guttepanelet.

- Dette kan være veldig fint, også kan det bli altfor mye. Wang-kjolen synes jeg ser ut som noe futuristiske greier, og kjolen til Playboy-Kendra sender vel rett og slett ut feil signal. Vi liker skinn, men det må ikke bli for mye, sier Marius.

- Alexander Wang-kjolen minner meg om Star Trek, eller en skilpadde. Det ser ut som om den må skrelles av lag for lag, fortsetter Mads.

- Jeg synes det er fint at man blander skinn med noe annet, så det ikke ser vulgært ut. Ja takk til skinnskjørt, men gjerne med en litt mer yndig genser over, sier Cato.

- Så man bør ikke kjøre skinntopp og skinnskjørt sammen?

- Poenget er vel at hvis man tror man kan ta den helt ut, har man misforstått. Ser det billig ut er det ikke bra, rett og slett, mener Nicolai.

Capen

I vår er den capen tilbake i motebildet, og den kan skal gjerne være knallfarget, mønstret eller ha nagledetaljer. Etter at capen dukket opp på catwalken hos blant annet DKNY, Rag & Bone og Alexander Wang har motebloggerne kopiert trenden, og den blir neppe mindre av at det franske it-merket Kenzo nå har laget en variant med leopardmønster. Det hjelper lite mener guttepanelet, som totalslakter trenden.

- Det skal mye til å se bra ut i en sånn cap. Eneste grunn til at den ikke får terningkast én fra meg er at pysjbukser er enda verre, mener Cato.

Gutta er enige om at det er fullstendig krise å matche en røff caps med et mer pyntet antrekk som kjole og høye hæler.

- Hvis - og jeg sier hvis - dette skal fungere må du i alle fall ha en gjennomført laidback stil. Å gå med cap sammen med et par sexy pumps fungerer bare ikke. Virkelig ikke, seir Marius og får støtte av Nicolai:

- Skjørt, frakk og cap liksom? Nei, det ser ikke bra ut.

- Hvis du har på deg et pent antrekk så topp det for guds skyld ikke med en cap. Cap fungerer kun når man er på treningstur i marka, mener Mads.

Silkebukser med mønster

Paul & Joe er eksperter på laidback lounge-stil og viste ikke overraskende haugevis av løstsittende bukser med mønster i sin vårkolleksjon. Det samme gjorte Giambattista Valli og Altuzarra, og kjeder som Zara og H&M har selvsagt fulgt etter. Guttene er svært i tvil om buksene og ender til slutt på en treer - det kan enten se knallbra ut, eller bli helt katastrofe.

- Akkurat antrekket fra Paul & Joe liker jeg, det ville jeg gitt en femmer. Haremsbukser derimot - helt krise, sier Maruis.

Alle er enige bortsett fra Cato:

- Det ligner på bolebuksene fra 90-tallet eller gamle gardiner. Jeg gir alle sånne bukser en ener. Vårens minst sexy plagg, slår han fast.

- Jeg synes det kan fungere fint med en silkebukse på en litt casual sommerfest. Kanskje med et par sexy sko. Jo, det kan absolutt funke, mener Mads.

Nicolai er imidlertid skeptisk til matchende bukser og topp med mønster:

- Det ser ut som en pysj, så det blir for mye. Det ser jo behagelig ut da, så jeg skjønner jo at mange vil gå sånn. Men det ser jammen ikke bra ut, mener han.

Magetoppen

Den har allerede rukket å skape debatt i motebransjen, toppen som viser en glipe, eller kanskje litt mer, av magen. Magetoppen fra 90-tallet kom tilbake for fullt allerede forrige vår, men motehusene har ikke gitt slipp på den denne sesongen. Mens Jason Wu viste knøttsmå, nesten BH-lignende topper, viste Louis Vuitton en mer diskret variant med mer lengde. I tilleg har Rihanna kastet seg over magetoppen blant annet på Golden Globe-utdelignen, og i Norge har fashionistaer som Charlotte Thorstvedt og Jenny Skavlan lagt sin elsk på trenden. Gutta er uansett enige om at det nærmer seg topp-score.

- Jenny Skavlan ser helt fantastisk ut i magetopp synes jeg. Hun viser akkurat nok - det er finere med en liten glipp enn å vise alt man har, mener Marius.

- Rihanna leverer også, men det gjør hun jo nesten alltid. «Hvorfor ikke?» tenker jeg! Det er bare fint å vise litt hud, sier Nicolai.

- Men må man ha modellkropp eller være veltrent for å gå med en magetopp?

- Jeg synes ikke det. Man må selvsagt ta hensyn til hva man kler, men er man komfortabel, så kjør på, mener Mads.

PS! Vi takker gutta for innsatsen - men kler oss selvsagt i akkurat hva vi vil!

Publisert: