Fra behagelige sneakers til høye sandaler - dette er vårens skotrender

Våren nærmer seg med stormskritt - det betyr bar asfalt og lettere fottøy.

I teorien regnes første dagen i mars som årets første vårdag. Forhåpentligvis med bar asfalt i nær fremtid og 1. mars i morgen, er det lov å sette i gang å planlegge vårens innkjøp.

Det beste med våren er skoene som du kan hoppe rett inn i uten å bekymre deg over snø, slaps eller glatt føre. minMote har plukket ut vårens fineste skotrender - alt fra lave nette sko til høye heler.

LES OGSÅ:Disse vårplaggene er verdt å investere i

Loafers

«Loafers»-skoene er en god blanding av mokasiner og ballerinasko. De lette loafersene gjør i år inntog i butikkene og kommer i alle mulige varianter. Du kan velge og vrake mellom nøytrale, knallfarger, pyntet og helt enkle loafers. De passer til alt fra jeans til kjoler - og er kanskje vårens mest anvendelige og behagelige fottøy.

TIPS: Mange av loafers-skoene har ofte en tynn lærsåle og slites fort ut. Det kan derfor være lurt å gå til skomaker og få lagt på en solid gummisåle. Da tåler skoene litt ekstra og holder seg finere lenger.

Høye heler

En av de største gjengangerne på catwalken for vårmoten var enten spisse pumps eller høye enkle sandaler. De spisse skoene dukket opp i høye og lavere varianter, og passer til både posete jeans og pene festkjoler. De åpne sandalskoene glir perfekt inn i 90-tallsmoten som regjerer stort i trendbildet denne våren.

TIPS: De høye sandalene er ikke de aller mest stødigste skoene på grunn av de tynne remmene. Er du ikke helt trygg på høye heler kan det være lurt å velge en variant med tykk og solid hel.

Sneakers

Den sporty trenden fortsetter i motebildet. Det betyr at joggeskoene er både behagelige, praktiske og trendy denne våren. Høyhelte joggesko var en av de største skotrendene i fjor og Isabel Marant gikk først i bresjen med denne trenden. Kjedebutikkene fortsetter å kopiere designervariantene og denne sesongen kommer de i alle mulige vårlige farger. Synes du joggeskoene med skjult kilehel fortsatt er litt uvant, finner du andre lave sporty varianter i blant annet tøy, skinn og paljetter i butikkene.

TIPS: Joggeskoene er ikke kun forbeholdt treningstøy. Bruk dem med florlette skjørt for en sporty kontrast mot det feminine. Bare husk at skoene ikke skal være altfor klumpete i fasongen.

LES OGSÅ:minMote-redaksjonens vårønsker

LES OGSÅ:Slik blander Olivia Palermo dyrt og billig – sjekk Fashion Week-stilen

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?