MinStil: Marikken Emilia Grønseth

ELSKER TILBEHØR: Marikken kler seg i gode baseplagg og styler med iøynefallende smykker og tilbehør.

Den 24-år gamle smykkegründeren fra Oslo forholder seg spesielt til to regler når det kommer til klær og mote.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Marikken Emilia Grønseth er kvinnen bak det populære smykkemerket «Emilia by Bon Dep». Charms, hoops med fargerike stener, perler og armbånd er bare noe av det som gjør det familieeide merket til en millionsuksess.

– For fire år siden startet jeg «Emilia by Bon Dep» under mine foreldres firma «Bon Dep». Siden da har jeg jobbet med å designe nye smykker, markedsføre de og alt annet som kommer med.

Det er ikke akkurat bare glamorøst, sier Grønseth som også studerer markedsføring og merkevarebygging ved siden av jobben.

24-åringen beskriver stilen sin som klassisk og tidløs. Alt hun har i skapet er enkelt å matche sammen, så hun planlegger aldri hva hun skal ha på seg dagen før.

– Garderoben min består for det meste av klassiske plagg. Jeg går mest i bukser, jeans og kasjmir gensere i nøytrale farger. Jeg elsker at så å si alle klærne mine passer sammen. Jeg er flink på å variere smykker, sko og tilbehør, det er der jeg føler at min stil kommer til uttrykk. Om sommeren går jeg med litt mer farger, men 80 % av sommergarderoben er hvit, sier Grønseth og ler.

– Hva betyr mote og klær for deg?

– Først og fremst hjelper mote og klær meg til å føle meg komfortabel, det er det viktigste. Jeg kjøper aldri noe som jeg syntes er fint, men som jeg ikke føler meg vel i. Hjelper ikke at noen andre kler det, om jeg ikke føler meg fin i det, sier hun og fortsetter:

– Foreldrene mine har aldri hatt en mening om hvilke klær jeg har gått med i oppveksten, så det har resultert i mange rare antrekk. Men det er jeg så takknemlig for! Jeg tror jeg er ganske bestemt på hva jeg liker og ikke liker nettopp på grunn av det, og det har hjulpet meg i arbeidslivet og.

– Hva er et typisk Marikken-antrekk?

– Dressbukser eller jeans, kasjmirgenser, sneakers og en kul jakke. Og masse smykker.

– Hvilke tilbakemeldinger får du oftest på stilen din?

– Hmm, at jeg er «put together». Jeg går aldri i en ustrøken skjorte, nuppete genser eller generelt ustelte klær. Det hjelper ikke å gå i et fint plagg om det er krøllete og ustelt.

– Har du et second hand- eller vintage-kjøp du er ekstra fornøyd med?

– Jeg kjøpe akkurat en «old Celine»-skinnjakke fra Phoebe Philo sin tid. Den har jeg ønsket meg siden den ble solgt i butikk. Endelig fikk jeg tak i en bordeaux til en ålreit pris. Gleder meg til å bruke den til våren!

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Siden jeg er på leilighetsjakt går tankene mye i interiør. Jeg har lyst til å samle på Platner-stolen fra Knoll, men det er en langsiktig plan. Ellers ønsker jeg meg Open walk-sko fra Loro Piana. Og silkebukser i forskjellige farger til sommeren. Jeg er veldig ferdig med vinter nå.

– Hvem eller hva inspirerer deg i klesveien?

– Mamma er nok min største inspirasjon. Nesten alt jeg kjøper, har hun kjøpt før meg. Jeg synes hun er så flink til å kombinere rimelig og dyrt. Når hun kjøper klær tenker hun alltid ut hele antrekk, så det prøver jeg å lære av, sier Grønseth og legger til:

– Ellers er jo Instagram er stor inspirasjonskilde, noen av mine favoritter å følge er: @juliefagerholt, Alex Riviére-Sieber (@ariviere), (@sophiaroe), Marie von Behrens-Felipe (@mvb) og (@barbaramartelo).

– Hva er ditt mest brukte klesplagg?

– En sort merinoullgenser fra Uniqlo, den byttes fast ut en gang i året. Alle må ha det i skapet sitt, sier hun og fortsetter:

– To av de mest overprisede tingene jeg har kjøpt; Chanel dad-sandals og Khaite scarlet kardigan har endt opp med å bli to av de mest brukte tingene jeg har i garderoben. Det var enda godt ...

– Er det noen trender har du troen på nå?

– Jeg syntes det er veldig deilig at vi beveger oss bort fra 2000-tallet, har aldri vært noe fan. Jeg har troen på tidløse plagg som aldri går av moten. Det er det jeg føler meg komfortabel i, og ønsker heller ikke å kjøpe klær kun fordi det er trendy, sier Grønseth og legger til:

– Jeg elsker at det blir mer av metalliske klær og tilbehør. Bukser, sko og vesker i sølv er så kult!

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg er alltid på jakt etter pene bukser, er vi ikke alle det? Hehe. Og fine sommerkjoler, helst hvite.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Man ser meg aldri i wedges, om det er sommer eller vintervariant. Jeg går heller aldri i veldig «utfordrende» klær. Syntes heller ikke at dressvest er noe pent, noe jeg føler at alle går i om dagen. Listen er lang ... Hehe.

– Hva er favorittene når du skal pynte deg?

– Jeg trives veldig godt i helsvart. Gjerne svarte dressbukser, sort bluse eller den svarte genseren fra Uniqlo – med masse smykker til. Om sommeren skifter jeg gjerne til helhvite antrekk.

– Ditt aller beste motetips?

– Jeg lever etter to regler. Regel én er å kjøpe klær av god kvalitet, og det tenger ikke å være kjempedyrt av den grunn. Jeg kjøper så å si aldri klær med polyester i seg. Det utgjør en stor forskjell spør du meg, sier Grønseth og legger til:

– Regel nummer to er å stelle klærne sine. Jeg har minst en omgang hver uke hvor jeg stryker, avnupper og sørger for at alt i skapet ser bra ut. Til og med sko. Det er så deilig å vite at ingenting i klesskapet er krøllete eller har flekker. Det gir meg muligheten til å hive på meg akkurat det jeg vil om morgenen. Og ja, jeg har et snev av OCD. Og til slutt; kåpen kan aldri bli for lang.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Mari NordénAndreas KumwendaKaja Isdahl og Ramón.

Publisert:

Finn mer innhold om: