-Det er forferdelig flaut

John Galliano (50) er sparket fra sin stilling som sjefsdesigner for det anerkjente motehuset Christian Dior.

silje
Publisert:

Det ble klart tirsdag i en pressemelding der CEO for Dior Couture, Sidney Toledano fordømmer Gallianos antisemittistiske uttalelser før helgen.

Designeren ble fredag arrestert for overfall og jødehets i Paris, etter å ha skulle plaget et par på en restaurant i Paris. I følge BBC skal designeren vært påvirket av alkohol da hendelsen inntraff.

Galliano ble løslatt i påvente av tiltale og suspandert fra sin Dior-stilling, mens motebransjen reagerte med sjokk. Nå har han altså fått sparken etter 15 år som sjefsdesigner for motehuset.

-Forferdelig flaut

Petra Middelthon, som er moteredaktør i ELLE og står på farten til moteuken i Paris, mener hendelsen er pinlig. Moteredaktøren er overrasket over at Galliano ikke har kommet med en beklagelse over uttalsene.

- Det er forferdelig flaut og veldig pinlig, sier Middelthon til minMote. Men moteredaktøren er usikker på hvilke følger det får videre.

- Det er klart det får følger, men hvor store er usikkert. Selv om han har fått sparken fra Dior, så har han jo allerede sitt eget merke. Vi vet jo også hvordan det gikk med Kate Moss etter hennes kokainskandale, sier moteredaktøren.

Hyller Hitler

Tabloidavisen The Sun offentliggjort i går en video der designeren hyller Hitler og slenger rasistiske bemerkninger til et fremmed par han skal ha møtt på den samme baren, der han skal ha plaget paret som satte frem anklager om jødehets mot designeren.

- Folk som deg skulle vært døde. Din mor og forfedre skulle alle vært gasset ihjel, sier Galliano i den oppsikstvekkende videoen.

Oscarvinner sjokkert

Oscarvinner Natalie Portman gikk i dag ut med en pressemelding, der hun tar avstand fra John Gallianos handlinger og utsagn. Portmann er ansiktet til parfymen Miss Dior Cherie og for tiden å finne på reklameplakater over hele verden.

- Jeg er dypt sjokkert og kvalm over videoen med John Gallianos kommentarer som kom ut i dag, sier Natalie Portman. Som et menneske som er stolt over å være jødisk, vil jeg ikke bli assosiert med han på noen som helst måte, fortsetter skuespillerinnen som søndag tok hjem en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle i filmen «Black Swan».

Galliano ble lørdag suspendert fra sin stilling fra Christian Dior, i påvente av politiets etterforskning. I en pressemelding uttalte CEO for Dior Couture, Sidney Toledano at motehuset har «nulltoleranse mot antisemittistisk eller rasistisk oppførsel».

Designeren selv benekter fortsatt anklagene.

Saken er oppdatert.

Relevante saker videre:

Norsk designer på catwalken i Paris. – Jeg blir nesten litt starstruck!

Rocka og feminint fra Aadnevik. Designeren viste under Oslo Fashion Week

- Nå skal det være høyvannsbukser! Se visningen til Whyred i Stockholm

Publisert:

Finn mer innhold om: