20 fantastiske sko til festsesongen

Enten du vil opp i høyden på stilletter eller danse hele natten i et par lave ballerinasko - her er festsesongens fineste fottøy.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Kanskje har du allerede funnet den perfekte julebordkjolen, men mangler skoene som gjør antrekket komplett? Eller skal du gå for en gammel favoritt, men trenger et par nye sko for å få opp glamourfaktoren? minMote har plukket ut noen av de flotteste skoene i butikk akkurat nå, slik at du kan finne ditt favorittpar. Sammen med minMote-Sonias styling-tips er det ingenting i veien for at du kan bli festens dronning.

Nude-fargede pumps

Pumps i nude- og jordtoner har lenge vært favoritten til både kronprinsesse Mette-Marit og hertuginne Kate. TV-kjendis og fashionista Alexa Chung har også lagt sin elsk på de klassiske pumpsene. Hvis du steller pent med dem, kan du dessuten bruke dem om og om igjen, ettersom de passer til alt og alltid kommer tilbake i motbildet.

Sonias tips: Hudfargede sko er perfekt for deg som vi få beina til å se lengre ut. Husk bare å finne en farge som er mest mulig lik din egen hudtone, og dropp aller helst den hudfargede strømpebuksen - den ser fort billig ut.

Sorte pumps forsvinner heller aldri fra motebildet, men dukker stadig opp i nye versjoner. De aller mest eksklusive har rød såle og kommer fra Christian Louboutin, men hvis du ikke har et skobudsjett på flere tusen har kjedene en rekke alternativer. Denne sesongen er dessuten barokkstilen tilbake for fullt - gjerne med gullbroderier på sort stoff. Hva med å sikre seg et par elegante pumps i samme fargekombinasjon?

Sonias tips: Sorte pumps er en sikker investering fordi det nesten passer til alt. Velg gjerne et par uten platå og med spiss tupp – det er mye mer trendy enn de klumpete skoene vi har sett mye av de siste årene.

Sarah Jessica Parker satte standarden for drømmesko-samlingen som stillettgale Carrie Bradshaw i Sex og Singelliv. Også på privaten velger hun gjerne iøynefallende sko med fargedetaljer, i likhet med modellen, reality-kjendisen og moteikonet Olivia Palermo. I Palermos skogarderobe finnes alt fra gullstillettert til leopardpumps, og går du for den lille sorte på julebordet bør du også vurdere et par sko som er et antrekk i seg selv.

Sonias tips: Har du et nedtonet antrekk, kan du med hell kjøre på med et par iøynefallende sko. Velg og vrak i dyremønster, nagler og knallfarger!

Har du planer om å danse hele natten er det ikke sikkert du er på utkikkk etter de høyeste hælene. It-jenter som Kate Moss, Sienna Miller og Alexa Chung dukker ofte opp på den røde løperen med flate ballerina-sko. Årets frekkeste har et lite museansikt og kommer fra Marc Jacobs, men kjedene har også et bredt utvalg til en rimeligere penge.

Sonias tips: Man må ikke ha hæler selv om man skal på fest. Velg et par ballerinasko i skinnende materiale eller med matalliske detaljer for åunngå at uttrykket blir for hverdagslig.

Publisert:

Finn mer innhold om: