Garderobeklassikeren vi aldri blir lei

En klassisk blazer går aldri av moten og kan være en smart garderobeinvestering som varer i mange år. Slik finner du din favoritt.

silje
Publisert:

Blazere, skinnjakker og trenchcoats er eksempler på jakker som aldri forsvinner ut av motebildet. Om du velger å legge litt ekstra penger i en blazer, er det lurt å tenke over farge, snitt og kvalitet. Våren er over oss, og både duse puddernyanser, sterke toner og de mer tradisjonelle fargene, er å finne i butikkene.

MinMote.no - Norges største moteside

Klassikeren

Den klasssiske blazeren kommer ofte i svart, mørkeblå eller en grå farge. Modellen bør være allsidig og passe både til hverdags og fest. Blazeren kan enten være rett og litt boyfriend-aktig, innsvinget eller med enkle detaljer som puffermer. It-jenta Olivia Palermo er fan av den klassiske stilen og bruker gjerne både blazere med puffermer til cargobukser, jeans eller over fine kjoler. Skuespillerinnen Eva Longoria valgte nylig en klassisk blazer i en nydelig blåfarge, da hun gjestet David Lettermann i New York.

Duse paletter

Både Celine, Alexander Wang og Chloé viste duse paletter på catwalken for vår-og sommer 2011. Pasteller, jordtoner og nyanser av hvitt, er sikre vårvalg for deg som ønsker å legge bort de mørke vinterfargene. Bruk de duse fargene i kombinasjon med lyse jeans eller olashorts. Bruk blazeren til hvite vide bukser for en minimalistisk og stram 90-tallets look, eller sleng en boyfriend-jakke over en søt sommerkjole for en avslappet og romantisk stil. Lån gjerne blazeren av kjæresten, det skal være løst og ledig. En hvit blazer med svarte slag, gir et trendy og kult utrykk.

Sterke farger

De sterke fargene kommer alltid igjen til vår og sommer, og denne våren er det en fargefest uten like. En rød eller orange blazer setter enkelt farge på en mørk vintergarderobe, men kan også være lekkert i kombinasjon med de duse palettene som pudder og andre duse farger. Om du foretrekker farger kun på detaljene, så kan du markere midjen på blazeren med et belte i en kul neonfarge.

Sett farge på hverdagen! De fargesterke buksene er tilbake

Festfin

En kort blazer kan være garderoberedningen på kjølige vår og sommerkvelder. Bruk den over en romantisk sommerkjole og tilsett tilbehør i en sterk farge som Rumer Willis, eller hold stilen klassisk som Nicole Richie. Retrokrøller, rød leppestift og svarte pumps sørger for en elegant stil. Vil du vise frem beina, er blazer og shorts et fint alternativ til skjørt eller kjoler. Bruk samme farge fra topp til tå, eller miks og match forskjellige nyanser av den samme fargen som for eksempel pudder, rosa eller beige, som også er en stor trend denne våren.

Relevante saker videre:

På tide med en ny vårjakke? Se mange fine modeller her!

Få inspirasjon til shoppingrunden, dette ønsker minMote-redaksjonen seg i april!

Hvem kledde kjolen best? Stem her!

Publisert: