Sikret bryllupet med hemmelig designerkjole

Designerne bak Dianas brudekjole lagde i all hemmelighet en reservekjole, litt annerledes enn den som ble brukt, i tilfelle kjolen skulle bli avslørt før den store dagen.

silje
Publisert:

Det er ikke lenge igjen til Kate Middleton og prins William gifter seg 29. april. Tilbake i 1981 var imidlertid alles øyne rettet mot Diana og hennes valg av brudekjole da hun giftet seg med arveprins Charles.

Nå avslører designerne og ekteparet bak brudekjolen, at de produserte opp en reservekjole, en back-up, i tilfelle det skulle lekke ut bilder av brudekjolen før den store dagen.

- Vi ville forsikre oss om at kjolen var en overaskelse, sier Elizabeth Emanuel, en av designerne bak David & Elizabeth Emanuel designs.

Hadde brudekjolen blitt avslørt, så hadde det vært meget mulig at Diana hadde brukt reservekjolen, sier Emanuel til People.

På tide med en ny vårjakke? Slik får du Kates trendy trenchcoat

Lignende design

Reservekjolen var svært lik originalen og var som den laget i silke, taft og blonder. Kjolen hadde også de samme rysjene rundt skjæringen. Designerne diskuterte aldri kjolen med Diana og hun skal heller ikke ha prøvd den.

- Vi lagde kun kjolen for vår egen del. Vi ville være sikre på at vi hadde et alternativ, om det skulle skje noen med den originale kjolen.

Sympatiserer med Middletons brudekjoledesigner

Den 29. april står bryllupet til Kate Middleton og prins William og spekulasjonene om bryllupet, brudekjolen og brudekjoledesignerne florerer. Sarah Burton, som tok over som kreativ leder for Alexander McQueen etter at designeren døde ifjor, er en av de som mange tror står bak brudekjolen, men dette har Burton selv avvist. Philippa Lepley, Jenny Packham og Daniella "Issa" Helayel har også blitt nevnt som mulige designere.

- Jeg tror de har lært fra forrige gang og holder designeren hemmelig, så de skal slippe alt styret som vi hadde. For oss var det veldig vanskelig å holde kjolen hemmelig, jeg kan ikke forestille meg hvordan det er denne gangen med mobiltelefoner med kameraer og all annen teknololgi, sier Emanuel.

Relevante saker videre:

Nå skal Victoria Beckham kle opp Kate Middleton.

Designer eksklusive klær. Nå kler Katie Holmes opp kjendisvenninnene

Publisert:

Finn mer innhold om: