Vask din bikini riktig: Unngå misfarging, slapp strikk og nupper

SKYLL & TØRK: Skyll alltid bikinien din i kaldt ferskvann etter en dag på stranden eller ved bassenget. La den tørke i skyggen for å unngå misfargning, tipser bikiniekspert. Foto: Getty Images
SKYLL & TØRK: Skyll alltid bikinien din i kaldt ferskvann etter en dag på stranden eller ved bassenget. La den tørke i skyggen for å unngå misfargning, tipser bikiniekspert. Foto: Getty Images

Kan man vaske bikinien i vaskemaskinen? Og hvordan unngår du at fargen blekner? MinMote guider deg til hvordan du tar best vare på badetøyet ditt.

De fleste av oss bader enten i saltvann, ferskvann eller klorvann i løpet av sommeren. Etter endt sesong er det ikke uvanlig at favorittbikinien din har mistet farge, er nuppete langst kantene eller er slarkete i strikken. For å unngå dette er det mye du kan gjøre.

Se også sommerens fineste badetøy i Trendguiden:

Bikiniekspert på Lingerie Lounge på Steen & Strøm, Karoline Merli (24), forteller at klorvann er det absolutt verste for bikinien din.

- Hvorfor er klor så ille? Hva med saltvann?

- Klor bleker fargen på badetøyet ditt og ødelegger stoffet. Det samme gjør saltvann, bare i litt mindre grad. Saltvannet kan også lage skjolder i stoffet. En hovedregel er at du ikke bør la biknien tørke før du har skylt av deg badevannet med ferskvann, sier Merli.

MinMote.no - Norges største moteside
FAVORITT: Stylist Hedda Skoug er veldig glad i bikinier med mønster, men favoritten er dyp rosa. Foto: Privat
FAVORITT: Stylist Hedda Skoug er veldig glad i bikinier med mønster, men favoritten er dyp rosa. Foto: Privat

Stylist og moteblogger Hedda Skoug (32) er glad i bikinier og kjøper alltid flere nye hvert år.

- Jeg har én favorittbikini som er dyp rosa som holder seg veldig bra sesong etter sesong. Jeg synes hvitt er veldig fint, men opplever at de ofte blir gule og stygge i kantene, sier Skoug.

MinMote har laget en oppsummering av ekspertrådene, slik at favorittbikinien din holder seg fin lengst mulig.

Slik tar du vare på badetøyet ditt:

1. Farger som blått, grønt og svart holder seg ofte best. Hvitt kan fort gulne og blir misfarget, så har du en hvit favoritt bør du være ekstra forsiktig med den.

2. Sterke farger som rødt, rosa og lilla kan ofte farge av og du kan nærmest se at fargen renner ut når du vasker den. Derfor bør du «preppe» nytt badetøy ved å skylle det i springvann slik at fargen holder seg fin lenge .

3. Har du en bikini du er ekstra redd for, bør du skylle den etter hver gang du bader. Ha med en flaske ferskvann i strandbagen og hell litt over bikinien før du legger deg i solen. Offentlige dusjer plassert på badestrender er dessverre ofte med klorvann.

4. Vask badetøyet ditt i kaldt vann med Milo etter en dag med sol og bad. Dropp skyllemiddel da dette ødelegger stoffet. Vasker du den i maskinen, bør du bruke ullprogram uten sentrifugering og et skånsomt vaskemiddel.

5. Heng bikinien til tørk i skyggen, slik at fargen ikke blir bleket av solen.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?