Bare må ha det!

hannekh
Publisert:

Jeg kjenner en jente som har skapet fullt av klær med prislappene på. Noen av dem har hengt der i flere måneder. Ubrukt. Det er kjolen kjøpt til den dåpen hun sikkert skal på en dag, det er den som passer både til et eventuelt sommerbryllup og et cocktail party. For ikke å snakke om den med lang arm som er perfekt på juleaften. Og så er det safariantrekket i tilfelle det skulle bli noe av den Tanzania-turen, og paljettboleroen som passer til alt. Ok, så har hun ikke fått brukt klærne ennå, og ja da, hun sitter mest hjemme i joggebuksen på kveldstid, men det kan jo hende hun skal på nattklubb i London en dag. Og da må hun jo ha den kule minikjolen. Det er greit å være beredt. Så hun slipper å løpe ut for å kjøpe noe i siste liten.

Men nå må hun forresten en tur ned på Zara for å kjøpe den lille "må ha" vårjakken, skinnjakken i det mykeste hanskeskinn, som dresser et antrekk opp og ned, og gir den riktige Kate Moss-kred`en.

Har du også klær som aldri har vært i bruk og sko som fortsatt ligger i esken? Skjuler du kjøp for kjæresten og lyver om pris? Noen shopper fordi de er redde for ikke å ta seg godt nok ut, ikke bli lagt merke til eller føle seg presset til å henge med på trendene.

Kanskje shopper du fordi du er ensom, kanskje er du litt deprimert eller trenger å fylle et tomrom, eller kan hende savnet du bare å føle et rush. Eller måtte du bare ha den?

En fransk undersøkelse hevder at hver tredje kvinne har et sykelig forhold til shopping. Et britisk studie sier at en av fire turer kvinner tar ut av huset er for å shoppe, og vi kvinner tilbringer visstnok over 170 timer i kles-sko- eller veskebutikker hvert år! Dessuten påstås det at kvinner flest foretrekker shopping fremfor sex, for mens sex oppleves rutinemessig og forutsigbart, er shopping like sitrende nytt og spennende hver gang. Alvoret skjønner man ikke før du er ukens case i "Luksusfellen".

MinMote.no - Norges største moteside
Publisert:

Finn mer innhold om: