Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Tidløse tråder: Hvite bukser

SOMMER-CHIC: Hvite, løse bukser i sommer à la Chanel sin cruise-kolleksjon? Ja, takk.

Gå sommeren inn ikledd hvite bukser.

Åsa H. Aaberge
Publisert:

Det er forsommer og den tiden av året da det – i Norge i alle fall – ofte er litt for kaldt for lettkledde, små sommerantrekk fra topp til tå. Men likevel vil vi ha nette, lyse sommerklær på nå.

Og hva er perfekt da? Hvite bukser, for eksempel.

Hvite bukser er et naturlig valg når sommergarderoben skal på, et av de mest tidløse sommerplaggene, mener vi. Et par solide, hvite favoritter kan du ha i årevis og bruke til hverdag, festligheter og i alle mulige kombinasjoner.

NÅ: Rikke Krefting sommer-chic i «palazzo»-bukser og hvit skjorte.
OG DA: Norske Marianne Ihlen og Leonard Cohen i helhvitt i Hellas på 1960-tallet, fra dokumentaren «Marianne & Leonard: Words Of Love Marianne Ihlen».

Nei, hvite bukser trenger ikke være synonymt med tettsittende og gjennomsiktig på stumpen, om du frykter det. En hvit dongeribukse og kasjmirgenser er ekte chic. Helhvitt antrekk også. Og ta på høye hæler når du vil pynte buksen opp litt. En blå skjorte til en lys linbukse er perfekt til varmere dager.

Mulighetene er mange, du må bare finne din hvite favoritt.

Dette er noen av våre:

Trofast dongeri

For de som liker denim, er hvitt en selvfølge i dongeribukse-samlingen. Da foreslår vi at du helt enkelt velger den fasongen du trives best i, slik at du kan bruke den hvite dongeribuksen til alle mulige anledninger.

Vil du treffe sesongens motebilde kan du velge en vid, litt posete variant. Tenk gjerne over å velge tykkere kvalitets-denim. Da varer den lengre, og du slipper dessuten sannsynligvis problematikken med at trusen viser gjennom.

Har du allerede en hvit jeans som ikke sitter som den skal, eller funnet en brukt som ikke passer perfekt? Sy buksen om tilpasset din kropp så blir det fort favorittbuksen.

Avslappet, rett denim Norsk design

Avslappet, rett denim

Hvit denim, modellen "Margo" fra norske Livid Jeans.

1999,-
Gå til butikk
Rette jeans Luksus

Rette jeans

Jeans fra amerikanske Khaite hos Vincci, modellen "Danielle" med rette ben, litt stretch og høyt liv.

4400,-
Gå til butikk
Vintage Levis 501Mer bærekraftig

Vintage Levis 501

Vintage Levis 501 hos The Level Store.

560,-
Gå til butikk

Luftig lin

En hvit linbukse er klassisk. Lin holder lenge og er dessuten luftig og deilig å ha på også når temperaturene stiger. Slik kan du bruke den hele sommeren, fra strand til sofa til piknik.

Det gjør ingenting om linbuksen blir litt rynkete, for det blir lin nesten uansett. Om du likevel foretrekker at buksen holder seg glattere, så velg gjerne bukse i linblanding. For eksempel lin og bomull eller lin og viskose.

Myk, tykk lin

Myk, tykk lin

Linbukse med høyt liv og press, modellen "Valentina" fra danske House of Dagmar.

3000,-
Gå til butikk
Løse linbukser

Løse linbukser

Bukser med knyting i livet og løs passform fra Cos, i linblanding.

590,-
Gå til butikk

Smart dressbukse

En hvit dressbukse kan eksempelvis brukes for seg til singlet eller skjorte, eller kombineres med en matchende blazer for ekstra prep.

Vi synes det er fint å gå en størrelse opp fra vår vanlige størrelse i hvite dressbukser. Da sitter buksene litt løsere for avslappet komfort, uttrykket blir ikke så stivt og så sitter buksen ekstra fint med belte til.

Dressbukser i viskose og lin

Dressbukser i viskose og lin

Avslappede dressbukser i viskose og lin fra svenske Tôteme. Kommer også i vid variant.

3999,-
Gå til butikk
Romsligere dressbukser

Romsligere dressbukser

Dressbukser med romslig fasong, viskose og lin fra Zara.

759,-
Gå til butikk

Sporty sommer i chinos

Hvite chinos, stripete genser og loafers = sommer. Det beste med chinos er at de er behagelige og anvendelige, både på båttur og i byen.

Velg tykk bomull så tåler de mer og holder lengre. Vil du kle deg som moren din på 1980 og 90-tallet kan du kombinere chinosen med en myk genser og tøysko.

Chinos

Chinos

Chinos i økologisk bomull fra Arket.

790,-
Gå til butikk
Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge

Finn mer innhold om: