Her er de beste sommersalg-tipsene

Sommerens salg er i gang for fullt og nå kan du få sommerklær til sterkt reduserte priser i butikkene. Ikke la deg lure, men gjør gode investeringer i shoppingjungelen. Vi gir deg gode råd på veien.

silje
Publisert:

Sommergarderoben

Har du ikke funnet alt det du trenger til sommergarderoben ennå, er salgene en gyllen mulighet. Sommerplagg som badetøy, kjoler, shorts og sandaler selges alle til en rimelig penge og nå er tiden inne for å gjøre gode kupp. Tenk over hva du trenger for å få en komplett sommergarderobe og kjøp gjerne plagg som også kan brukes neste sommer.

Sikre sommerkjøp: Maxi-kjoler, jeansshorts, kule t-skjorter, tunika, slitte jeans, miniskjørt eller kjoler, gladiatorsandaler, tøysko, store smykker og shoppingnett.

Les også:Finn bikini til din kroppsfasong

Invester i basisplaggene

Det gjelder å gjøre de rette investeringene på salg. Basisplagg som t-skjorter, hvite skjorter, jeans, skinnjakker og blazere er tidløse plagg som kan brukes uavhengig av sesong. En blazer eller skinnjakke i god kvalitet kan vare i mange år, og passer godt inn i de fleste garderober. Blått, sort eller duse farger er vinnere. Ingenting er vel bedre enn å finne favoritt designerjeansen til halv pris på salg, da kan du kjøpe flere par til samme pris som en.

Jobber du på kontor og bruker dress, er det lurt å shoppe dress, blazer og skjørt i god kvalitet på salg.

Les også:Klassikerne som aldri ruster

Trender

Trender kommer og går. Men ofte varer en trend mer enn én sesong, og nettopp derfor kan det være lurt å shoppe disse plaggene på salg. I sommer har vi opplevd en bølge av paljetter og duse pudderfarger. Heldigvis fortsetter denne trenden utover høsten. Har du ennå ikke skaffet deg en paljettkjole eller topp, er dette et kupp du kan gjøre på salg. Er du glad i dyreprint som leopard, er dette ypperlig å kjøpe på salg, fordi dette mønsteret alltid ender opp med å komme tilbake i motebildet.

Les også: Kul i paljetter

Sko

Ankelboots fra designermerker i god kvalitet er alltid en god investering. Ankelboots og klassiske høye boots i svart, beige eller brunt er sikre vinnere. Ballerinasko går heller aldri av moten og på salg kan du ofte få to par til prisen av et. Høye sandaler i gull, sølv eller sorte pumps er garanterte vinnere. Enkle sommersandaler eller flip flopper, er også gode investeringer som kan vare mer enn en sesong.

Les også: Jimmy Choo er H&Ms nye gjestedesigner

Skjerf, vesker og smykker

Skjerf er et annet tilbehør som du trygt kan investere i på salg. I høst er det duse rosa toner, brent orange, brunt, sort og grått som dominerer mye av fargeskalaen. En designerveske til halv pris, kan være drømmen for mange kvinner. Gå innom, eller ring butikkene for å høre om din favorittveske kommer på salg. Her kan det være mange penger å spare hvis du ønsker deg en spesiell veske. Smykkene skal også være store neste sesong, så du kan fint investere i et stort kjede, en coctailring eller et kult armbånd.

Solbriller

Solbriller er som oftest en dyr investering. På salg kan herlighetene komme helt ned i under halv pris. Klassikere som Ray-Ban går aldri av moten, men også store solbriller i sort eller brun plast vil være gode investeringer for deg som liker denne stilen.

Les også: Her er årets solbrille trender

Klokker

En kul herreklokke går aldri av moten. En herreklokke kan også fint brukes som et smykke og her kan det være mange kroner å spare på salg. Klokker har i utgangspunktet en ganske stiv pris, så hvis du finner den modellen du liker med 40-50 % rabatt, så kan du spare mye penger.

Gode råd

1. Prøv det i butikken

For å unngå impulskjøp, er det lurt å prøve plaggene på. Da får du se hvordan plaggene sitter og slipper og komme hjem med katta i sekken. Et plagg som ser fint ut, sitter ikke alltid bra på.

2. Ikke gjør impulskjøp

Selv om genseren er nedsatt til 100 kroner, betyr ikke det at denne er et godt kjøp for deg. Bomkjøp som aldri ser dagens lys, er aldri en god investering.

3. Trenger jeg det?

Spør deg selv hva du skal bruke plagget til. Passer det ikke til noe av det du har i din garderobe, eller må du kjøpe noe mer for at buksen skal passe inn, kan det være greit å la kjøpet passere.

4. Sett deg opp på lister

Sett deg opp på liste i butikken eller nettbutikken og få invitasjoner til salgene. Det lønner seg å være tidlig ute, de beste godbitene forsvinner alltid først.

5. Bruk rabattkuponger

Husk å aktivere salget i de største nettbutikkene og bruk rabattkuponger du får tilsendt på mail eller som ligger klart på siden.

Hvor finner du salgene?

De fleste kjedebutikkene som H&M, Cubus og Lindex har allerede startet salget med gode tilbud på opptil 70 % på utvalgte varer. På nett kan du finne godbiter på ellos.no, laredoute, asos.com, forever21.com, victoriassecret.com og designerplagg hos netaporter.com. Er du på jakt etter spesielle merker som Acne, Whyred eller andre, ringer du direkte til butikkene for å høre når salget starter.

Følg minMote på Twitter.
Publisert:

Finn mer innhold om: