Håndballklister og airbrush: Her er «Skal vi danse»-hemmelighetene
Håndballklister på rumpa, løshår og påsydde BH-innlegg - MinMote har tatt et dypdykk i kostymelageret og sminkerommet til «Skal vi danse».
I kveld skal Adelén Rusillo Steen og Stian «Staysman» Thorbjørnsen danse seg gjennom «Skal vi danse»-finale nummer elleve, før det endelig skal kåres en vinner.
Se Adeléns favorittantrekk fra hele sesongen her!
MinMote har gått opp det som begynner å bli deltagernes faste løype; kostyme- og sminkerommene i Nydalen. På kostymelageret i tredje etasje er det Hanne Cath. Lein som styrer sjappa. For henne og høyre hånd Elin Langhoff består arbeidsdagene nå av å gjøre siste finpuss på finalistenes antrekk.
- Deltagerne har ofte en mening, men vi vet jo også hva som funker til dansene og på tv. Men det er klart at ingen her skal gå med noe de ikke vil, sier Hanne til MinMote.
Kjolene er delvis kjøpt inn fra samme kjoleleverandør som blant annet leverer til BBCs danseprogrammer, og delvis designet av TV2-damene. De to gjør også ofte forandringer på kjolene - som noen ekstra strutsefjær, dypere utringning eller flere perler. I løpet av en sesong, drar designerne på tre innkjøpsrunder - blant annet i London - hvor de handler fra både kjente dansekjoleleverandører og kjeder som Topshop.
- Vi trenger vel rundt 100 kjoler til én sesong, slår Hanne fast.
MinMote har bedt om de beste kles- og skjønnhetstipsene fra «Skal vi danses» glamsquad - og jammen tok vi ikke med oss et julebordtips eller to.
Håndballklister
Hender det du lurer på hvordan Adelén kunne danse cha cha i lårkort frynsekjole uten å vise en centimeter for mye hud? Svaret er enkelt: Håndballklister. Ja, du leste riktig.
Klisteret sprayes rett på rumpa eller brystpartiet før kjolestoffet trykkes inntil. Og schmekk - så sitter kjolen som klistret (bokstavelig talt) hele dansen gjennom.
Påsydde pupper
I «Skal vi danse» har de kvinnelige deltagerne privilegiet med å velge puppestørrelse (i alle fall nesten), ettersom innlegg uansett må sys inn i kjolen før dansen slik at alt holder seg på plass.
- Vi er ekstremt redde for puppeglipper, og vi har jo bare hatt én så langt, så det må sies å være ganske bra, ler Hanne.
Episoden hun sikter til er Anna Ankas famøse glipp i syvende sesong.
Fargede dansetruser
Alle danskekjolene han en slags body på innsiden som gjør at alt sitter - men mange av deltagerne foretrekker også dansetruse. Det får de selvsagt lov til - så lenge den ikke er hudfarget. Hanne forklarer:
- Hvis man gjør en splitt eller et løft eller lignende og man har hudfarget truse, ser det jo ut som hud - altså veldig vulgært. Derfor er det alle andre farger som gjelder, enten det er sort eller gullfarget, sier hun.
Spesialtilpasning
Ettersom kjolene kommer i én størrelse, må det være rom for individuelle tilpasninger. Hanne forklarer at det er helt vanlig å for eksempel sprette opp ryggen og sy inn et hudfarget materiale. Hudfarget stoff brukes også til å dekke over det deltagerne eventuelt vil vise mindre av.
- Ofte er man jo mer fornøyd med noen kroppsdeler enn andre, og da kan vi sy etter det, forklarer Hanne.
Bronzer på beina
Når det gjelder skjønnhetsrutinger, trodde du kanskje deltagerne kjørte selvbruning, men sminkør Mette Johrde forteller at det er helt feil.
- Selvbruning har jeg bannlyst. For det første blir ikke fargen bra på skjermen, for det andre har man da en tendens til å ta helt av, sånn at det blir skjoldete.
Hvordan får deltagerne da den glødende huden (som vi vil kopiere til julebordet)? Jo, ved gjelp av en bronzer som smøres rett på huden.
- Vi har fått mye positive tilbakemeldinger på den skinnende huden på beina til deltakerne, det er det Glo Minerals Bronzer i tube som har æren for, sier Johrde.
Silikonbasert airbrushsminke
Og hvordan får de sminken til å holde gjennom dans etter dans? Ved å bruke airbrush-sminke, altså sminke som «sprayes» på huden.
- Deltakerne svetter naturlig nok mye på dansegulvet, vi bruker forskjellige foundations, men silikonbasert airbrushsminke gjør susen. Make Up For Ever, men også Sensai Total Finish funker bra. Så justerer vi såklart sminken før sending, forklarer sminkøren.
Løshår og løsvipper
Og i den grad i ikke hadde skjønt det - det er ikke alle deltagerne i «Skal vi danse» som har supertykt prinsessehår.
- Løshår bruker vi, gjerne hvis deltakeren ikke har nok hår selv til en oppsats. Dessuten kan vi lage ferdig løshår på forhånd som er kjapt å sette i hvis det er raske skift, sier Johrde, som også forteller at de bruker både punkvipper og remser med vipper for å få den riktige Bambi-looken.