- Viktig å samarbeide for å fremme norsk design i utlandet

København Fashion Week: Veronica B. Vallenes og smykkedesigner Bjørg Nordli-Mathisen mener det er viktig å samarbeide utenfor Norges grenser.

silje
Publisert:

Veronica B. Vallenes er kjent for sin feminine design, mens Bjørg Jewellery har en mer rocka og hard stil. Nettopp derfor mener designerne at de er en fin kombinasjon på catwalken. I går viste de fram sin design for et fullsatt publikum i København.

- Det er viktig at norske designere viser at de kan samarbeide for å fremme norsk design i utlandet. København Fashion Week er et slikt utstillingsvindu og denne visningen er en mulighet for oss begge til å vise hva vi kan. Vallenes klær og mine smykker komplimenterer hverandre, så dette er en god match.

- Vi har designet unike smykker i rose, gull med grønnskjær og øredobber av hestehår som passer til fargene i kolleksjonen til Vallenes, sier Bjørg Nordli- Mathisen. Mathisen har stor suksess med sine smykker både i Norge og i utlandet og er nå også nominert til Nåløyets sin nye pris for beste tilbehør som skal deles ut til uken.

MinMote.no - Norges største moteside

Vant prestisjetung pris

I november vant Vallenes den prestisjetunge prisen Max Factor New Talent Award. Prisen var en fulldekket visning i København til en verdi av 150.000 kroner. I tillegg til Vallenes, var Spon Diogo og Vibe Johansson vurdert til prisen.

- Det føles helt fantastisk å vinne en slik pris, det er en ære at de valgte meg. Det betyr enormt mye å få hjelp til å gjennomføre en slik visning her i København.

Den danske borgemesteren Frank Jensen som presenterte Vallenes med prisen i Københavns rådhus i går, hadde mye positivt å si om den unge designeren.

- Det er utrolig viktig å anerkjenne kreative talenter og vi trenger enda mer talent her i København. Veronica B. Vallenes design er sofistikert og inspirerende. Vi i København er forført av Vallenes sin eleganse.

MinMote.no - Norges største moteside

Ingen visning i Oslo

I fjor var Vallenes sesongens debutant under Oslo Fashion Week. Men den norske designeren har funnet seg godt til rette i København og den danske motemetropolen og har ingen umiddelbare planer om å flytte visningene sine til Oslo.

- Jeg har bodd fem år i København, så det føles helt naturlig å fortsette å vise her. København har en helt annen moteplattform enn Oslo. København er mye større og det kommer mange flere innkjøpere, motebloggere, internasjonal og nasjonal presse for å dekke visningene. Det er utrolig viktig å vise der det er størst kundekrets, for å få solgt plaggene sine.

Inspirert av 70-talls designere

Kolleksjonen for høst og vinter 2011 er feminin og leken, med innslag av pudderfarger, jordtoner og duse paletter. Designeren sier selv at hun blant annet har vært inspirert av kjente 70-talls designere som Yves Saint Laurent, samtidig som hun er opptatt av å være tro mot sin egen identitet og stil.

- Min kolleksjon for høst-vinter 2011 er feminin og elegant, men med edge. Fargene går i sort, hvitt, kamel og naturfarger. Jeg designer for en moderne kvinne som tørr å synes, avslutter Veronica B. Vallenes til minMote.

Relevante saker videre:

Til høsten blir det høyvannsbukser!

Mer fra København Fashion Week:Gult og feminint hos Stine Goya

Publisert: