Dette bør du shoppe og droppe fra H&Ms nye Exclusive-kolleksjon

SLIK ER PLAGGENE PÅ: Kate Mara, Sophia Bush og Amber Valetta iført den nye kolleksjonen. Blondetopp, 499 kr. Veske, 799 kr. Foto: Getty Images / Produsentene

H&Ms nyeste kolleksjon i Conscious-prosjektet passer best på den røde løperen.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

H&Ms nyeste kolleksjon i Conscious-prosjektet passer best på den røde løperen.

Kolleksjonen, som har fått navnet Conscious Exclusive, inneholder i overkant mange kjoler, og passer bedre for dem som ofte går på galla, enn for dem som vil ha noe enkelt til hverdags.

- Flere av kjolene er fine, men de er ikke så anvendelige. Den fotside, pudderfargede kreasjonen kunne man hatt som gjest i et sommerbryllup, men fordi sjansen er stor for at noen dukker opp i samme kjole ville jeg stått over, sier minMote-leder Sonia Huanca Vold.

Den nye kolleksjonen fokuserer på bærekraftig mote, med materialer som økologisk skinn og silke. Conscious Exclusive-kolleksjonen lages kun i et begrensett antall eksemplarer, og selges i 150 utvalgte H&M-butikker verden over fra og med torsdag denne uken.

ROMANTISK: Blonder og blomstermønster preger kolleksjonen. Mørkeblå kjole, 1999 kr. Blå kjole med mønster, 499 kr. Øredobber, 249 kr. Blomsterøredobber, 149 kr. Pudderfarget kjole, 1499 kr. Foto: Produsenten

Selv om kolleksjonen i stor grad består av kjoler og festantrekk finnes det også noen plagg som kan brukes i mer hverdagslige anledninger. MinMote-lederen har plukket ut sine favoritter.

- Materialene er gode og plaggene sitter veldig fint på kroppen. Både den hvite buksedrakten og den metalliske kjolen oser av sexy 70-tallsglamour. De detaljerike skoene og vesken er også verdt å stå i kø for. Men plagget jeg tror de fleste, med god grunn, kommer til å kjempe for er den lille blondetoppen. Bare skuldre er veldig trendy denne sesongen, så det er en sikker investering, sier hun.

SHOP: Hvit buksedrakt, 599 kr. Metallisk kjole, 599 kr. Blondetopp, 499 kr. Veske, 599 kr. Sko, 1299 kr. Foto: Produsenten

I likhet med flere av klesprodusentens eksklusive kolleksjoner er noen av plaggene langt dyrere enn hva man vanligvis forventer å finne i en kjedebutikk.

- Noen H&M-kunder vil nok få bakoversveis av noen av prisene. Mange betaler gjerne for kvalitet, men å punge ut flere tusen for en jakke som ikke er spesielt anvendelig er ikke så smart. Øredobbene er kule, men for store til at de kommer til å bli mye brukt. Det samme gjelder det gigantiske skuldersmykket. Den store hvite kjolen er kun verdt pengene om du kunne tenke deg å gifte deg i den, for det er svært få andre anledninger den passer til.

DROPP: Jakke, 2999 kr. Øredobber. 149 kr. Hvit kjole, 3999 kr. Skuldersmykke, 1299 kr. Shorts, 399 kr. Foto: Produsenten
Publisert:

Finn mer innhold om: