Ukens trendsetter:- Jeg designer for tøffe jenter

Mercedes Aldorf designer klær for fryktløse jenter og rockstars. Møt jenta som designer klær for norske jenter med bein i nesa.

silje
Publisert:

Hvem: Mercedes Aldorf

Yrke: Student og designer

Blogg:mercedesaldorf

Hvordan startet du med design?

-Jeg fant aldri akkurat det jeg lette etter i butikkene, fordi det ikke fantes. Fant jeg noe liknende var det veldig sannsynelig at det var for stort. Mamma måtte sy inn alle klærne mine, og etter hvert ble jeg nødt til å gjøre det selv. Min kresenhet og fasong gjorde til at jeg begynte å sy egne plagg, som videreførte til å starte mitt eget merke, sier Mercedes Aldorf til minMote.

Hva slags type jenter designer du for?

- Merket mitt Merce har to personligheter. Den tøffe og fryktløse, og den romantiske og eventyrlystne. Den siste kolleksjonen er inspirert av den fryktløse personligheten til Merce-jentene, dermed fikk jeg ideen til «Rockstar». Rockstars er rå, de gir alt og er ikke redd for å skille seg ut. Til våren er tema for kolleksjonen «Finding Love», så følg med på bloggen, sier den kreative 20-åringen.

Hvorfor startet du å blogge?

- Jeg startet å blogge fordi jeg trengte ha et sted å legge fra meg tankene. Jeg ble også tvunget til å tenke på nye ting hele tiden. Det inspirer meg og kanskje andre også, sier designeren.

Når Aldorf ikke sitter foran symaskinen eller tegnebordet, drømmer hun om å gå på moteskoler i utlandet og om å se kolleksjonene sine på catwalken og i butikkene.

- Målet er å skape noe. Mitt personlige mål er å kunne stå på mine egne bein og jobbe internasjonalt med mitt eget merke. Vise klærne mine på Oslo Fashion Week og ha klærne mine i butikker rundt i verden, sier Aldorf.

Hva er det mest anvendelige plagget du har designet?

- Det mest anvendelige designet jeg har laget må være et ullskjørt som jeg lagde i 07/08. Det er tidløst, varmt og passer til fest og hverdag.

Hva er dine egne favorittplagg?

- Mine favorittplagg og tilbehør er en svart strutsefjær jakke fra Zara, noen frynsesko fra Alexander Wang og en leopardring fra et torg i St. Tropez, sier motebloggeren.

Hva slags type tilbehør bruker du?

- Jeg er glad i tilbehør som skiller seg ut. Alt fra vintage til futuristisk er bra. Akkurat nå har jeg kommet litt ut av min nagle og lenke periode og har blitt veldig glad i fjær, statementkjeder og perler, sier Aldorf.

Hvor henter du inspirasjon?

- Jeg får inspirasjon fra absolutt alt jeg ser og opplever. Men det er ikke først når jeg lukker øynene om kvelden ting faller på plass til et plagg. Og da spretter jeg opp og blir gjerne sittende å tegne i flere timer.

Hvordan kler du deg til fest?

- Jeg går for pudderfarger, perler og sort til julebordet. Paljetter og fjær til nyåret. Jeg skal ha på meg et pudderfarget korsett med et blyantskjørt til, begge fra Merce. Jeg skal bruke noen skoletter fra Zara, en clutch fra Guess og masse perlekjeder, avslutter Mercedes Aldorf til minMote.

Relevante artikler videre:

Den lille sorte funker uansett fasong og alder.Få inspirasjon til fest her!

Stjernen elsker den sølvgrå fargen.Slik får du stilen

Julegavehandel i siste liten?Få inspirasjon av minMote-redaksjonen!

Publisert:

Finn mer innhold om: