Vil kle opp Michelle Obama i norsk design

Michelle Obama er kjent for sin klassiske og elegante stil. Når hun forlater Norge etter endt besøk, får hun med seg norsk design i bagasjen.

silje
Publisert:

Edel Urstad (38), som står bak norske Edel Design, har nemlig satt sammen en helt spesiell klespakke til den amerikanske presidentfruen fra sin kleskolleksjon. Det skriver NRK Hedmark.

- Michelle Obama skal få en jakke, genser, skjerf og kjole fra min kolleksjon, sier Edel Urstad. Min design er rå eleganse i rene naturmaterialer, designen er enkel og elegant, sier Urstad til minMote.

På vei for å levere pakken med norsk design

Når minMote snakker med Edel Urstad er hun på vei for å levere pakken med klær til den amerikanske ambassaden. Men det hele startet da Urstad mottok bygdeutviklingsprisen fra Innovasjon Norge 18. november.

-Jeg synes Michelle Obama er en fantastisk flott dame og ambassadør, så jeg hadde lyst til å gi henne noen av mine kreasjoner. Jeg ringte selv Nobelkommisjonen og sa at jeg hadde lyst til å gi henne en gave, men det tok litt tid før jeg kom igjennom. Da jeg fortalte at jeg hadde fått prisen, gikk det enklere, sier Urstad.

Hvordan ser klærne i pakken ut?

-Klærne er såpass nye at de ikke er avbildet ennå, men jeg kan røpe at de går i fargekombinasjonene sand og hvitt. Kjolemodellen heter rose og er en lekker kjole i A-form, sier Urstad til minMote.

Urstad har designet siden 1998, men startet for alvor med design og produksjon av klær og tilbehør for to år siden. I dag driver hun Edel Design AS på Nes i Ringsaker. Edel Design bruker kun rene materialer i ull og alt blir produsert i Norge. Stikkord for designen er i følge designeren «rå eleganse i rene naturmaterialer.»

Tror du Michelle Obama kommer til å bruke klærne?

-Jeg har en god magefølelse på jakken og genseren. Kjolen er kanskje litt mer utfordrende i stilen, men jeg synes den er lekker. Det er jo umulig å si om hun kommer til å bruke klærne, men hvis hun prøver de på så tror jeg det er i boks. Jeg er sikker på at klærne sitter pent på Obama. Jeg er veldig opptatt av å designe plagg med kvinnelig form, fasong og feminint snitt. Jeg vil fremheve de feminine fasongene som er spesielt for en kvinnekropp, uten at det blir vulgært eller ufint. Jeg tror Michelle Obama hadde vært flott i denne fargekombinasjonen hun får av oss, sier Urstad.

Hva betyr det om Michelle Obama blir sett i din design?

- Det hadde selvfølgelig vært veldig positivt og et kjempescoop. Akkurat nå jobber vi på spreng med å levere i forhold til etterspørselen her i Norge, noe som er veldig positivt, ler Urstad.

Relvante artikler videre:

Michelle Obama er en førstedame med motesans.Her ser du et utvalg av hennes antrekk

Michelle Obama er imot pels.Les saken her!

Kle deg klassisk og elegant som Michelle Obama.Slik får du stilen

Publisert:

Finn mer innhold om: