Tror ikke på suksess for formfulle modeller

Redaktøren for italienske Vogue mener formfulle modeller aldri vil oppnå suksess på linje med vanlige toppmodeller, til tross for at hun har latt de pryde magasinets nyeste forside.

Camilla Bjørn
Publisert:

Hva syns du om formfulle modeller? Stem nederst i saken.

Det er overfor The Cut at den mektige Vogue-sjefen Franca Sozzani røper sine tanker rundt større modeller, slik som de tre “plus size”-jentene på magasinets juniforside.

MinMote.no - Norges største moteside

- Jeg tror ikke vi vil se like mange “plus size”-modeller i bransjen, som vanlige modellene. Akkurat som vi ikke ser like mange svarte og hvite jenter.

Bransjen bruker formfulle modeller av og til, gjerne som en provokasjon, men det handler mest om å vise noe annerledes, noe jeg ikke kan si jeg liker, sier Sozzani.

Ifølge redaktøren er modellene Tara Lynn, Candice Huffine og Robyn Lawley på magasinets junicover del av magasinets kampanje mot bruk av tenåringer på forsider, samt et ledd i å få jenter til å akseptere seg selv som de er.

I går stilte norske eksperter seg svært positive til det omdiskuterte coveret.

Sjef for Team Modeller, Eivor Øvrebø og tidligere sjefredaktør Ellen Arnstad hyllet det italienske motebladets valg av mer formfulle modeller.

Sozzani, som en rekke ganger har skrytt av kronprinsesse Mette-Marit som stil- og skjønnhetsikon, trekker frem motehuset Prada som en av de som fremmer sunne idealer.

- Jeg elsket da Prada ifjor vinter, brukte tre eller fire litt mer formfulle jenter på catwalken. Klart ikke alle vil omfavne dem.

Men på en måte må man stoppe opp og spørre seg som man ønsker å fortsette med disse syltynne jentene, sier redaktøren.

Sozzani er kjent for å være blant moteverdens mest fordomsfrie.

For noen år siden provoserte hun blant annet med en utgave bestående av kun svarte modeller.

Relevante saker videre:

- Modeller har en best før dato.Modellbransjen er knallhard

-Ingen vil se tykke modeller på catwalken.Karl Lagerfeld skaper reaksjoner

Publisert:

Finn mer innhold om: