La clutchvesken bli festantrekkets blikkfang

Vi er på god vei inn i årets store festsesong og med en glamorøs clutchveske kan du ta festantrekket til nøye høyder. Her viser minMote deg sesongens mest glitrende blikkfang!

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det er ikke bare den ultimate partykjolen som skal finnes, men også det riktige tilbehøret. De eksklusive motehusene har alle laget sin versjon av den perfekte partyvesken, mens de rimeligere kjedebutikkene har fulgt etter med en rekke glitrende varianter.

En iøyenfallende clutch kan ta en kjole fra kjedelig til fantastisk på et blunk og er dessuten perfekt til å romme leppestift, penger og mobil. Motejournalist i ELLE, Caroline Skjelbred, mener en clutchveske kan ha alt å si for et antrekk.

- Clutchvesken er en mote-redning! Den gjør alle antrekk mer chic og kan pynte opp alt fra dressbukser til jeans eller den lille sorte, mener Caroline.

Carolines stylingtips til den lille sorte:

- Velg en fantastisk, glamorøs statement-clutch for å pynte opp en enkel kjole.

- Eksotisk skinn, fjær eller paljetter er festfine detaljer.

- For en veldig pyntet look kan du matcke sko og veske for eksempel i sølv.

- Alternativt kan du gjøre det mer personlig me då blande materialer; bruk en sort kjole med PVC- eller slangeskinnssko og en lekker fjærveske.

Se også:Trendy tilbehør til under 500-lappen

«The Knot»

En klassisk it-veske som er like hot denne sesongen er Bottega Ventas «The Knot». Den harde boksevesken har blitt et fast innslag på den røde løperen, og er dessuten kopiert av de fleste kjedebutikker.

Vesken har blitt en signaturveske for det italienske luksusmerket og fikk sitt navn etter at den ble reintrodusert i 2001. Den er formet som en avrundet firkant med flettemønster og finnes nå i flere farger. For denne sesongen ble vesken blant annet vist på catwalken i en lekker gyllenbrun farge, matchet med en sexy blondekjole - en perfekt partylook for julebordet hvis du våger.

«The Knot» har også blitt en kongelig favoritt. Prinsesse Madeleine elsker de små lukusveskene og har både den sorte og den beige varianten. Også kronprinsesse Mette-Marit har en Bottega-veske i samlingen.

Prisen på herligheten er imidlertid stiv. For en helt enkel sort varant må du ut med i underkant av 8.000 kroner, mens de mer detaljrike veskene med blonder, glitter og eksotisk skinn kan koste opp mot 50.000 kroner.

Se også:Sesongens fineste ørepynt

Alexander McQueen står bak en annen av sesongens mest luksuriøse vesker. Den sorte kreasjonen har både fjær, diamant- og gulldetaljer og selvsagt den karakteristiske dødningshode-låsen - en veskedrøm av dimensjoner.

McQueen har dessuten laget en veske som ligner The Knot. veskene finnes i ulike mønster og materialer og kan gi deg et rocke preg med dødningshodelåsen som er på alle veskene.

Er disse veskedrømmene litt for store for ditt budsjett finnes det imidlertid en rekke kopier å oppdrive.

Se også:Pynt deg varmt i vintersesongen

Populært å låne

Hvis du vil matche festkjolen med en it-veske uten å sprenge budsjettet kan du imidlertid låne vesken for en kveld. Fordelen er prisen, men bakdelen er selvsagt at du må skille deg fra herligheten nesten like fort som du får kloa i den.

Cecilie Hanisch jobber hos utleienettstedet LittLuksus, og hun forteller at julebordsesongen er årets mest hektiske.

De klassiske Chanel-veskene er mest populære, men Hanisch har flere alternativer til julefesten.

- Jeg ville satset på en svart eller en litt morsom veske med litt glitter og stas. Mange har en tendens til å velge svart eller rødt i antrekket, og da kan vesken gjerne stikke seg litt ut så lenge den harmonerer i fargene. Box-vesken "The Knot" fra Bottega Veneta er et flott alternativ, sier hun til minMote.

Se også: 10 julebordkjoler som aldri slår feil

Se også:Redd vinterhuden med ansiktsoljer

Se også:Trend-alarm - mintgrønn!

Les minMotebloggen her og følge journalisten på Twitter her!

Publisert:

Finn mer innhold om: