Syv norske streetstyle-stjerner hylles i Vogue

STJERNER: Darja Barannik, Janka Polliani, Annabel Rosendahl, Tine Andre Lauvli og Marianne Theordorsen fanget av en streetstyle-fotograf på Copenhagen Fashion Week i sommer. Foto: Christian Vierig/Getty Images

Det anerkjente motemagasinet har kåret 100 av verdens stiligste, og på listen finner man hele syv nordmenn. 

Publisert:

– Det er kjempestas når et så stort internasjonalt, anerkjent magasin tar kontakt. Det kuleste er at vi er så mange fra lille Norge av 100 totalt – det er ganske sykt. Vi blir jo sammenlignet med hele verden og store nasjoner som USA og i Asia, sier Annabel Rosendahl (29) til MinMote.

Sammen med Janka Polliani (39), Marianne Theodorsen (35), Tine Andrea Lauvli (28), Celine Aagaard (41), Darja Barannik (27) er hun med på listen «VogueWorld 100 street style».

– Jeg tror at vi får oppmerksomhet fra internasjonale streetstyle-fotografer fordi vi har vært i gamet lenge. Vi har i lang tid reist rundt på internasjonale moteuker og har fått et bredt nettverk i bransjen, forklarer Rosendahl.

MOTE

DETTE ER HØSTENS STØRSTE TRENDER

ARTIST: Maya Vik er både musiker og yndet streetstyle-stjerne. Foto: MinMote

Vik: – Det er motebibelen

I tillegg til de seks gatemotestjernene som sitter på første rad på moteuker verden over, har også Vogue lagt merke til musiker Maya Vik for hennes unike stil

Bassisten og sangeren har lenge vært kjent for sin kule og avslappede fremtoning, og har florert på norske best kledd-lister. Hun syns det er stor stas å bli plukket opp av en tungvekter som Vogue, ettersom hun er mest synlig i Norge og på Instagram.

– Det er jo bare dritkult! Det er motebibelen, så det er en stor ære. Det som er kult av det er at man får se gatemote fra hele verden. Det er mange forskjellige mennesker, og for meg som ikke reiser rundt til de store moteukene er det veldig stas å bli lagt merke til.

– En milepæl

Vogue har gjort et intervju med Polliani, Theodorsen, Lauvli, Aagaard, Rosendahl og Barannik hvor de påpeker at Norge er et av de mest velstående landene i verden.

MOTE

Gatemoten fra Oslo Runway

Streetstyle-stjerne kler seg ofte i siste skrik fra catwalken, til og med noen ganger før det er ute i butikk.

– Vi kler oss opp som alle andre når man er invitert på et show, og når streetstyle-fotografene er der er det bare et pluss, sier Rosendahl.

GODE VENNER: – Vi bruker mye tid på å bygge hverandre opp, sier Janka Polliani (til høyre). Her sammen med Annabel Rosendahl og Celine Aagaard. Foto: Kirstin Sinclair/Getty Images

Janka Polliani er glad for å være på listen, og trekker frem at det er ekstra stort å være på listen sammen med sine norske gatemote-kollegaer.

– Det er sykt stas!, sier Janka Polliani til MinMote og legger til:

– Vi bruker mye tid på å bygge hverandre opp, det å bli omtalt på denne listen er en anerkjennelse for jobben vi gjør, legger hun til.

KLÆR

Dette er høstens kuleste sneakers

Darja Barannik sier seg enig, og legger til:

– Å få sitt navn på en slik liste, utarbeidet av selveste Vogue US, er helt klart en milepæl i våre karrierer.

Mote-Norge på kartet

Tine Andrea Lauvli synes ikke bare at det bare en bragd for dem som jobber med mote fulltid, men det setter også Mote-Norge på kartet.

– Samtidig så er det veldig motiverende for meg som influenser og få respons på det jeg gjør, at jeg gjør noe som kan inspirere andre!

MATCHER: Gatemotestjernene blir ofte sett sammen i matchende antrekk under moteukene. Her fra Oslo Runway i august. Foto: MinMote

Theodorsen er usikker på hva omtalen har å si for dem som influensere, men forteller at tiden vil vise.

– Uansett er det en stor stjerne i boken, og jeg synes det er kjempegøy!

NYHETER

Chioko-tvillingene intervjuet i Vogue

Norge har etablert seg mer og mer på det internasjonale motekartet. Den norske moteuken Oslo Runway har på få år blitt stoppested for flere toneangivende magasiner og motepersonligheter.

Frivillige ambassadører

Vogue skriver at en av grunnene til at de har fått øynene opp for Norge er de lokale influenserne. Rosendahl forteller at de fungerer litt som frivillige ambassadører for Norge når de er ute og reiser.

– Mange tror vi er fra Danmark, og da er jeg raskt på å arrestere de med at vi er fra Norge. Vi kommer fort i prat om Oslo Runway og norsk design, og vi sier at de må ta turen til vårt fantastiske lille land hvor det skjer mye spennende på motefronten for tiden, sier hun.

Publisert: