MinStil: Felicia Noelle Donkor

COOL CAT: Felicia Noelle Donkor elsker denne lilla jakken.

Felicia Noelle Donkors beste kjøp kostet 150 kroner på salg: – Angrer ikke et sekund.

Åsa H. Aaberge
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Annika Sofie, Alphons AmuriPernille Rosenkilde og Ingrid Vik Lysne.

Neste ut er Felicia Noelle Donkor (29), som kommer fra Stavanger, men bor nå i Oslo hvor hun jobber som kommunikasjonsrådgiver.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Det er kanskje det vanskeligste spørsmålet noen kan stille meg. Jeg liker å si at den er uforutsigbar. Man vet liksom aldri hva slags antrekk jeg møter opp i kl. 09.00 på kontoret. Noen dager føler jeg meg veldig minimalistisk, andre dager veldig avslappet og enkelte ganger helt på statement-fronten. Vet jeg at om jeg for eksempel kjører «all black», slenger jeg på meg noen hissige statement-ringer for å vise meg frem. Nedtonet, «but make it softglam».

– Hva er typisk Felicia stilmessig?

– Uten jeans, oversized blazer, fete sneakers og en fin strikkegenser – duger jeg ikke.

– Hvordan bruker du klær og stil til å formidle personlighet?

– Jeg har en fargeklatt av en personlighet, men det er ikke alltid jeg er så flink til å gjenspeile det med klær. Jeg tror det er her «statement»-plaggene og tilbehøret kommer til. Den gjenspeiler nok den ekstra piffen jeg bærer på som person.

– Hvilke nøkkelplagg har du i garderoben?

– Jeg er en stolt eier av en lilla kåpe, som jeg dør for. Den er så fabelaktig, diva-aktig og tar all oppmerksomhet. Ellers så har jeg min oversized blazer og jeans-modellen «Ribcage» fra Levis. Både i svart og i god gammeldags dongeri. De klarer jeg meg ikke uten.

– Ditt beste vintage- eller bruktkjøp?

– Ikke akkurat et vintage eller second hand-kjøp, men tidenes kupp. For seks år siden trasket jeg rundt Weekday og fant den nydeligste trenchcoaten til nedsatt pris på 150 kroner. Jeg var litt usikker på om den kom til å passe meg, men bestemte meg for å ta den med meg hjem når sjansen først bød seg. Dette angrer jeg ikke et sekund på.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Om jeg skal være helt ærlig, så drømmer jeg om å skaffe meg en fantasibunad. Det er litt rart, fordi jeg nettopp kjøpte inn min første Rogalandsbunad, som jeg fikk brukt på for aller første gang på 17. mai. Ellers så er ønskelisten min ganske tom om dagen. Jeg har alt jeg trenger for å sprite opp eller tone ned garderoben.

– Ditt beste skjønnhetstips?

– Drikk masse vann, hold deg til dedikert til hudpleierutinen din, stress mindre og spis sunt.

A post shared by Felicia Noelle Donkor (@felicianoelle)

– Den beste boken/serien/filmen akkurat nå?

– Favorittboken min er «Beloved» med Toni Morrison. Hjerteskjærende, men helt fantastisk. Nå om dagen binger jeg «Grey’s Anatomy» og jeg elsker hvert eneste sekund av det. Verdens fineste og beste film er «Soul». Jeg har aldri grått og blitt så følelsesladet siden «Løvenes Konge». En tankevekkende animasjonsfilm om hvordan man bør leve livet sitt.

– Har du et favorittplagg eller tilbehør i garderoben?

Jeg elsker statement pieces – spesielt ringer. Jeg føler at det som oftest løfter antrekkene jeg går i. Før Covid herjet hele verden (og da vi kunne reise fritt) pleide jeg alltid å kjøpe et statement-piece som da skulle minne meg om byen jeg var i.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

Man vil aldri se meg valse ut av leiligheten min med høye hæler. Jeg skal aldri utsette hverken ankler, hæler eller bein for flere potensielle skader som jeg har gjort i mitt tidligere liv. Du vil heller aldri se meg offentlig i joggebukser. Da er jeg kanskje i en svært uggen periode eller så må jeg gjøre et par ærender.

Joggedresser 2021 1
KLÆR

Nå er tiden virkelig inne for å skaffe en deilig joggedress

– Hva gjør du for å ha en bærekraftig garderobe?

– De siste fem årene har jeg handlet langt mye mindre enn de fleste. Jeg har kommet frem til at jeg ikke har et enormt behov for å handle inn de nyeste trendene hele tiden. Når jeg da kjøper noe, investerer jeg gjerne i tidløse plagg som holder seg et par år. Ellers jeg er en kløpper på shoppestopp – noe som har vært godt for lommeboken, men også bærekraftig. Jeg har jo vært knallgod en stund, så hvorfor stoppe nå?

– Ditt beste stiltips?

– Kle deg akkurat som du vil, når du vil og når du føler for deg. Noen ganger føler man seg ufattelig fresh og andre ganger ønsker man å holde det minimalt. Det viktigste er at du føler deg komfortabel og trygg på det du går i.

Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge

Finn mer innhold om: