Gi hverdagen et farge-boost - stjel stilen til Dagny Thurman-Hoelseth

BLOMSTEREPIKE: Gjør som Dagny og gå for en fargesterk kombinasjon. Skjørt fra Zara, 399 kr. Topp fra H&M, 149 kr. Pumps fra Jcrew.com, 1650 kr. Smykke fra Zara, 399 kr. Foto: Robert Eik/VG/Produsentene

Dagny Thurman-Hoelseths (33) garderobe er en salig blanding av mønster og farger - her deler hun sine tips til en litt mer fargerik hverdag.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Ifølge den kreative lederen hos Fargerike, er nemlig farger langt fra forbeholdt fest og fritid. Dagnys jobbstil er sterkt preget av lysende farger og morsomme mønstre, gjerne i kombinasjon med hverandre. Én favorittfarge klarer hun ikke velge ut.

- Alle. Jeg bruker hele fargeskalaen, bare ikke sort, grått og beige, ler hun.

I denne saken deler Dagny sine beste tips til hvordan man enkelt kan live opp garderoben med farger og print.

TIL HVERDAGS OG FEST: Kjole fra jenni kayne hos Farfetck.com, 3500 kr. Marineblå blazer fra H&M, 299 kr. Sko fra Blink hos Pret-a-beute.com, 270 kr. Foto: Produsentene

Hennes beste råd er å se etter klassiske plagg som passer til akkurat din figur, men å unngå de nøytrale fargene. Selv har hun en forkjærlighet for blyantskjørt, peplum-topper og feminine kjoler.

- Synes du det er litt skummelt å kaste seg på de mest lysende knallfargene, kan du begynne med noe mer nedtonet som en drakt i smaragdgrønt eller marineblått (ikke for mørk), og eksperimentere med forskjellige farger på blusen. Blått er et flott utgangspunkt fordi det framhever alle øyenfarger, sier hun og fortsetter:

- Tenk også over hva du signaliserer med fargene – kler du deg i rødt, viser du for eksempel at du vil ha alt fokus på deg.

Man ser sjeldent Dagny i sko som er under syv centimeter lave. Hun mener alle karrierekvinner bør skaffe sege t par nude-fargede pumps som er komfortable og passer til alt, og supplere med sko i forskjellige farger.

- Det er både feminint og elegant med høye hæler, men jeg går aldri i sko med masse «bling» eller åpne tær på jobb, forklarer hun.

STATEMENT-SKO: Skjørt fra H&M, 199 kr. T-skjorte fra Whataboutyves.com, 247 kr. Armbånd fra H&M, 79 kr. Sko fra Jcrew.com, 2569 kr. Foto: Produsentene

Dagnys beste tips til mønstermiksing og knallfarger:

❤ Start gjerne med et mønster med mye farger i – det er et godt og enkelt utgangspunkt!

❤ Finn andre mønstre som inneholder én eller flere av de samme fargene som er i hovedplagget ditt

❤ Dersom du synes det er vanskelig å finne mønstre som passer sammen, er en grei tommelfingerregel å velge ett geometrisk og ett organisk mønster - som striper og blomster. Det fungerer alltid!

❤ Etterhvert som du blir mer dreven i miksingen, kan du blande flere forskjellige mønstre innenfor samme sjanger. Det er både morsomt, og gir et friskt og lekent uttrykk.

❤ Ha alltid fargesirkelen i bakhodet. Det høres komplisert ut, men veldig grovt sett består sirkelen av to sett med farger; kalde (grønt, blått, lilla) og varme (gult, orange, rødt, rosa). Velg gjerne hoveddelen av antrekket er hentet fra den ene siden, mens detaljer er fra den andre siden. Det skaper kontrast, og gir interessante fargekombinasjoner som ikke er for matchete.

Publisert: