Høstens fineste kåper på budsjett - alt under 1300 kroner

STILIG OG VARM: Butikkene fylles stadig opp med høstnyheter - velg en som holder deg både stilig og varm ut hele sesongen. Foto: Getty Images/All Over Press/Produsentene

Behold stilen mens du beholder varmen, og gå høsten i møte med en ny kåpe som ikke trenger å koste deg skjorta.

Natalie Ngo
Publisert:

Høstens store must er definitivt en god kåpe. Å finne den perfekte høstkåpen kan imidlertid være en utfordring; det finnes utallige varianter å velge mellom, både når det gjelder farge og snitt.

Denne sesongen kan du velge og vrake mellom forskjellige lengder – enten du foretrekker at den stopper over knærne, på hofta eller rett over baken. De store motehusene viste kåper i alt fra mønstrete til pastell, samt fargesterke varianter. Mens Céline viste «oversized» kåper i boksete snitt, valgte Prada å fremheve midjen med belter i livet over kåpene.

Nedenfor har minMote plukket ut et utvalg kåper som er i butikk nå, slik at du kan finne fram til din favoritt.

Feminin

FRA VENSTRE: Kåpe fra Gina Tricot, 799 kr. Kåpe fra H&M, 799 kr. Kåpe fra Mango, 1299 kr. Foto: Produsentene

I vår og sommer fikk midjen mest oppmerksomhet på grunn av magetoppen, men i høst skal den fremheves på en helt annen måte. Prada, Miu Miu og Jonathan Saunders var blant motehusene som hadde fokus på midjen i sine høstkolleksjoner. Høstens mest feminine kåper er nemlig innsvinget - gjerne med et belte i livet for å fremheve midjen litt ekstra.

De feminine kåpene fungerer like fint til jobb som til fest, og er både stilige og varme. Dessuten de passer de perfekt med sesongens hotteste skotrend, som er lårhøye støvletter - og sikrer en femme fatale look du kan leve på hele høsten.

Rutete

FRA VENSTRE: Kåpe fra Zara, 1159 kr. Kåpe fra Bik Bok, 699 kr. Kåpe fra Zara, 1159 kr. Foto: Produsentene

Ruter er definitivt det heteste du kan kle deg i denne høsten - det gjelder også yttertøyet. Motehuset Céline med sjefdesigner Phoebe Philbo i spissen viste noen av høstens fineste kåper som dukket tidlig på ønskelisten til flere fashionistaer. Den mest populære av dem var en rutete variant i rødt, hvitt og sort. Paul & Joe hadde på sin side børstet støv fra det klassiske hundetannsmønsteret.

Oversized

FRA VENSTRE: Kåpe fra Lindex, 699 kr. Kåpe fra H&M, 1299 kr. Kåpe fra Mango, 1199 kr. Foto: Produsentene

Den «oversized» kåpen dukket stadig opp på catwalken da høstkolleksjonene ble vist under moteukene, blant annet hos Stella McCartney og Chloé. Michael Kors og 3.1 Phillip Lim viste androgyne kåper med maskuline snitt som nesten så ut som herrekåper.

Fordelen med disse kåpene er at du har plass til gode gensere under og kan kjøre på med lag på lag på de kaldeste høstdagene. Selv om den ligge litt henslengt - så pass på at den sitter riktig på skuldrene, slik at du ikke drukner i den.

Røff

FRA VENSTRE: Kåpe fra Vero Moda, 699 kr. Kåpe fra Zara, 1199 kr. Kåpe fra Lindex, 899 kr. Foto: Produsentene

Mc-jakken er en av de mest anvendelige blant skinnjakkene, og snittet kan like gjerne overføres til høstkåpen. Bikerjakken er den perfekte hverdagsjakken som fungerer over alt fra strikkekjoler til jeans. Butikkene bugner nå over av jakkevarianter i ull som holder deg varm fram til vinteren.

Den preppy duffelcoaten har også blitt røffere. Saint Laurent har laget en variant som er både punkete og grungy, helt i tråd med den store 90-tallsinspirerte trenden i årets høstkolleksjon.

Pastell

FRA VENSTRE: Kåpe fra Mango, 1299 kr. Kåpe fra Zara, 999 kr. Kåpe fra H&M, 699 kr. Foto: Produsentene

Det er ikke ofte duse pasteller er en del av høstgarderoben, men skal du investere i ett fargerikt plagg denne høsten bør du gå for en pastellfarget kåpe. Louis Vuitton, Gucci og Carven er noen av de få motehusene som satser på kåper i alt fra lyserosa til isblått og fersken i høst. Synes du at det blir for sukkersøtt, kan du velge en dus kåpe i en mer nøytrale farge som kremhvitt eller grått. Uansett vil du lyse opp i høstmørket!

Publisert:

Finn mer innhold om: