Slik får du orden i garderoben din

Før du kaster deg rundt og går på shopping, lønner det seg å gjøre opp status på hva du allerede har i garderoben. Det er lett å la seg friste, men tar du status på garderoben først, rekker pengene mye lenger. Da blir det også mye morsommere å shoppe.

silje
Publisert:

Feilen mange gjør når de skal på shopping, er at de ikke tenker over det man allerede har i garderoben. Dermed er det lett å kjøpe mye av det samme, eller i verste fall ende opp med mange unødvendige bomkjøp. Her er noen enkle grep du kan gjøre for å få oversikt.

1. Rydd i garderoben.

Det høres enkelt ut, men med å rydde mener vi at du tar ut alle klærne dine og pakker vekk de klærne du ikke skal bruke på høsthalvåret. Mange klær kan fint brukes hele året, men det er også mye som kan legges vekk. Nettopp derfor bør du sortere vekk det som du ikke kommer til å bruke, så får du plass til de nye tingene dine.

MinMote.no - Norges største moteside

2. Vær nådeløs.

Har du ti gensere du ikke har brukt på et år, er det lite sannsynlig at du kommer til å bruke plaggene i nærmeste fremtid. Behold det du vet at du kommer til å bruke igjen, men gi bort det som har sett sine beste dager. Husk at mye i motebildet går på rundgang, så behold plaggen som du tror kan komme på moten igjen. 1940,50,60,70 og 80-tallet, går mye inn og ut av moten. Stol på magefølelsen, den gir deg som regel en god pekepinn på hva som er riktig.

Dilla på 80-tallet? Både paljetter og sterk rosa står fortsatt sterkt i motebildet i høst.

3. Gi bort.

Del klærne i to hauger. Den ene i hva som kan gis bort og den andre i hva som må kastes. Kast de klærne som er så slitte, at du ikke har lyst til å gi de bort. Husk også at disse klærne antageligvis er de du er mest glad i, så lag en liste over hvilke plagg det er. Listen vil du få bruk for senere. Har du ingen venninner som trenger klær, anbefaler vi å gi bort klærne til Fretex eller loppemarkeder. Gir du plaggene til Fretex, gjør du en god gjerning og du kan være sikker på at plaggene vil få et nytt liv.

Liker du å gå på loppemarkeder? Få Siljes beste tips til hvordan du gjør et kupp!

4. Få oversikt.

Når du har ryddet vekk klærne du ikke lenger skal ha i skapet, er det på tide med organisering. Lag egne hyller til gensere, t-skjorter, jeans og sorter etter farge om det hjelper deg å bli bedre organisert. Ha bh og undertøy i separate skuffer for best mulig oversikt. Heng flotte kjoler, drakter og blazere etter hverandre.

Noen plagg går aldri av moten.Klassikerne blir aldri umoderne

5. Vis det frem.

Har du mange flotte sko, er det ikke nødvendig å gjemme dem vekk. Sett skoene på hyller som kunst, og la smykkene ligge i nydelige glassboller på sminkebordet. Ligger det fremme, er det større sjanse for at du ser det hver dag og faktisk kommer til å bruke det.

Planlegger du et par nye sko til høstgarderoben?Her er de beste nettbutikkene for sko

6. Lister.

En ny sesong står for døren og det er fristende å løpe og kjøpe nye plagg med en gang. Når du har ryddet, er det enklere å få oversikt over det du har og det du faktisk trenger. Lag en liste og sett opp det du trenger og har mest lyst på i de første tre punktene på listen.

MinMote.no - Norges største moteside

7. Shopping.

Nå er du klar til å gå på shopping! Kanskje har du behov for en ny skinnjakke, et par tøffe boots og en ny blazer. Siden dette kan være relativt dyre investeringer, lønner det seg å tenke over hvor mye du vil bruke. Finner du drømmestøvlettene, lønner det seg å prøve de hjemme først med deponering (gjerne med såle) og sjekk at de virkelig holder mål. Et bomkjøp på flere tusen kroner, er ingen hyggelig opplevelse.

Ikke vær redd for å klage!Selv på frisøren din, kan du klage.

8. Trenger jeg det?

Er et evig spørsmål vi kvinner stiller oss på mang en shoppingtur. Spørsmålet du heller kan stille deg, er hva vil dette plagget gjøre for min garderobe? Kan plagget brukes til noe jeg allerede har eller kommer det til å bli hengende innerst i skapet. Se for deg ulike scenarioer da plagget kan brukes, og tenk over de ulike kombinasjonene hvor du kan sette sammen plagget med det du allerede har i klesskapet. Klarer du å ta den riktige beslutningen, har du blitt en smart shopper.

Relevante artikler videre:

Ønsker du deg nye designerjeans? Det er fortsatt mulig å gjøre kupp på salg!

Vil du ha flere god råd om smart og billig shopping? Her får du flere tips

Kjendisene handler også rimelige klær. Lurer du på hva som er deres favoritter?

Publisert: