På festival? Fem trender du kan legge igjen hjemme

UBEHAGELIG: Et godt argument for å droppe den knøttlille shortsen er at den ikke er særlig behagelig. Foto: Getty Images

Alt er lov på festival - nettopp derfor kan du trygt droppe noen av de største trendene og heller kjøre din egen stil. Her er plaggene vi loller mest av på festival.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

For mange er antrekket nesten like viktig (eller viktigere?) som musikken på sommerens mange festivaler. Ta bare «se og bli sett»-festivalen Coachella som eksempel. Og for all del - på festival skal man ha det gøy, også i klesveien.

Man skal kle seg i det man vil - men husk at det ikke er noe must å hive seg på de største trendene som går igjen hvert eneste år. Det beste eksempelet på det, er Kate Bosworth, som stilte med en sveis vi i alle fall aldri har sett før på Coachella, og fikk Instagram til å koke umiddelbart:

Her er trendene vi ikke kommer til å savne om de forsvinner:

1. Truseshortsen

La oss begynne med det åpenbare: Denimshortsen går riktig nok aldri av moten (denim er dessuten sesongens heteste materiale), men kjøp gjerne en i din egen størrelse. Ikke et vondt ord om å vise litt hud om du vil det, men plagg som går helt opp i rumpa, er ikke flatterende på noen. Seriøst wtf 🙈.

I MESTE LAGET: Å kjøpe klær i riktig størrelse er en god start. Foto: Getty Images

2. Plastblomsterkransen

Det er kanskje å banne i festivalkjerka, men: Hva om vi alle lar den overdimensjonerte blomsterkransen i kunstige farger ligge hjemme i år? Det finnes et utall kule fletter på Instagram du kan la deg inspirerere av som slår knockout på enhver Nille-krans. Dessuten er det mye mer praktisk å sove med flette (den blir jo bare finere dagen etter).

Sverger du likevel til festival-krans, kan du lage din egen (av ekte blomster!) slik.

ROSA PLAST: Selv ikke Pixie Lott kommer unna med denne plastkreasjonen. Foto: Getty Images

3. Bikini og badedrakt

Foto: Getty Images

Er det ett bevis på at man ikke trenger å stjele alle trendene fra den kjendistunge Coachella-festivalen, så er det at en stor andel av årets deltagere gikk i badetøy.

Har man lyst til å vise litt hud, finnes det knapt en mindre praktisk måte å gjøre det på - tenk på styret med å få av badrdrakten for en 20 sekunders tissepause på en trang festivaldo, eller uroen over at bikinitoppen ikke skal gjøre jobben sin etter å ha hoppet til alle favorittlåtene dine foran scenen.

4. Sommerens trend-sandaler

Ja - vi har fått med oss at gladiatorsandalene er sommerens store hit, etter at Chloé sendte modellene nedover catwalken med nettopp dette i kombo med hvite blondekjoler. Men en festivalmatte er ikke en catwalk - og mens Chloé-modellene fikk blankpolert catwalken før de gikk på den, må du antageligvis tråkke rundt i gjørme etter regnet. Åpne sandaler er heller ikke særlig godt å bli tråkket på tærne i.

90-TALLS: Gladiatorsandalene er tilbake for fullt, men passer ikke til alle anledninger. Foto: Getty Images

5. Falske øyevipper

Dårdyrvipper er én ting, men ekstremt unaturlig lange vipper - gjerne i form av lash extentions - har virkelig fått fotfeste også her i Norge de siste par årene. Festival er i alle fall ikke tiden for å investere mange hundre kroner i nye vipper, da teltsoving og regn (du må bokstavelig talt vri opp vippene etter en dusj) vil ødelegge dem med én gang. Og naturlig trumfer dette any day:


Og nei - det er du som er dramatisk Kim - selv om vi 💖 deg.

Publisert:

Finn mer innhold om: