Undertøyet som holder julekjolen på plass

Om du har slurvet med treningen i høst, ikke fortvil: Du kan likevel få en flott festklar kropp. Løsningen er hold-in-undertøy.

Milda C. Melland
Publisert:

Salget av hold-in-produkter har økt med 10,6 prosent det siste året. Strømpebukser, kjoler, truser, waistliner eller body? Valgene er mange. For julebordsesongen er kanskje en strømpebukse med litt ekstra hold akkurat det som trengs for at «den lille sorte» skal sitte som støpt. Men hva skal du gjøre med en strømpebuksestrikk som deler dine «lovehandles» i to?

Undertøysbutikken Lingerie Lounge på Steen & Strøm er blant undertøysbutikkene i Oslo som fører flere hold-in produkter og merker stor etterspørsel i disse julebordstider. Blant de mest populære er blant annet Magic Fashion, som har spesialisert seg på et bredt utvalg hold-in-produkter. Helfigurer, fra brystet og ned, inkludert bh og med eller uten rumpe og lår - her er ingen kroppsdeler glemt.

Tror du på strømpebukser for cellulitter? Solgt ut på rekordtid!

Strømpebukser eller hold-in

- Akkurat nå selger vi mest av hele hold-in-kjoler og andre alt-i-ett produkter, ikke kun noe for magen eller rumpen, men hele kroppen. Den er ideel under «den lille sorte», og tryller bort antydningene til valker som de fleste av oss har, sier daglig leder Maria Flem.

I motsetning til strømpebukser, skal du med disse alt-i-ett produktene slippe den ekstra sidevalken som en stram strikk fort kan gi.

- Hvis du skal ha en sort silkekjole må du ikke finne på å dele opp, da må du ha et helprodukt. Men hvis antrekket består av skjørt og bluse, kan et underskjørt eller body med hold-in være løsningen, sier butikksjefen.

Likevel er det ofte lett å ty til en strømpebukse, og her er det et hav å velge mellom på markedet.

Problemer med å finne riktig BH?Les vår guide her!

Kjendisene sverger

- Strømpebuksemerket Oroblu sine mest populære hold-in-produkter er Shock Up-serien, med strømpebukser i 20 den og 40 denier. Shock Up løfter rumpa opp og klemmer magen inn. De fleste synes at Shock Up 20 er den mest behagelige, hvis de ikke er vant til slike produkter. 40 denier virker strammere, og passer bedre for de som er litt mer overvektig, sier Jenny Syversen hos Syversen AS, som er grossist for merket i Norge.

Det siste tiåret har shape-up-produktene utviklet seg enormt. I motsetning til tidligere tykke, stive materialer som var ubehagelig å gå med, brukes det nå tynnere og lettere stoffer som fortsatt har den samme effekten.

Kjendisene skal også ha mye av skylden eller æren, spørs hvordan man ser det, for hold-in produktene.

Hollywood-stjernene sverger til hold-in-undertøy av merket Spanx når de står på den røde løperen, og er ikke redd for å snakke om det. Spanx har blitt så populært at de til og med har lansert egne Spanx for menn. I tillegg er korsetter mye brukt i den populære tv-serien «Mad Men», som har vunnet priser for sine gjennomførte kostymer.

Lanserer hold-in for menn!Les mer om saken her!

Hvordan velge riktig?

Korsett regnes ikke i like stor grad som ett hold-in-produkt lenger, da de nye mer effektive plaggene har tatt over, og korsett brukes mer for det visuelle uttrykket.

Hvis Flem skal komme med et tips, så er det å være sikker på størrelse og modell før man går til innkjøp av hold-in-produkt.

- Størrelse er veldig viktig. Kjøper du for liten får du den ikke på, kjøper du for stor får du ikke riktig effekt. Mange tenker at de tar den i large for å være sikker, men sånn fungerer det ikke, tipser Flem.

Usikker på hva du skal ha fokus på? Dette tiltrekker menn!

Sexy i hold-in

I tillegg bør du ta kroppsformen din i betraktning. Timeglassformer bør for eksempel ikke velge et produkt som sitter ved bysten, da det vil skli ned i løpet av kvelden. Mens en kvinne som er rett i fasongen vil få utbytte av et slikt plagg.

For de som vegrer seg for å ikle seg bestemorstrusa, er det et lite håp. Utrolig nok skal det finnes enkelte produkter som er mer flatterende når festkjolen faller, selv om det aldri vil bli like lekkert som ett sprekt undertøyssett.

- Velger du versjonen fra bystet og ned på lårene i hudfarge, kan ingen si at den er sexy. Kjolene og skjørtene derimot er mer lekre med blonde detaljer. Noen varianter er absolutt ikke sexy å se på, men kunden lar ikke være å kjøpe det på grunn av det. Det er ikke et hinder!

Lurer du på hvordan du skal kle deg? Slik kler du formene dine!

Her er de forskjellige modellene.

Leggings/strømpebukser med hold-in-effekt: Her finnes det mange varianter som har oppstrammende effekt, særlig rundt magen. Supert når du trenger litt ekstra hjelp til å holde magen på plass, men valker kan oppstå.

Body: Holder midjeområdet på plass og gir flott fasong. Den jevner ut og passer til de fleste antrekk, men er ekstra populært under kjole og skjørt.

Waistliner: Den er som en lang truse som går helt opp til bystet, hvor en silikonkant holder den oppe. Passer ikke for timeglassformer. Fin til antrekk hvor du ønsker å unngå at det buler ut på midjen.

Panty: En form for lang boksertruse, som strekker seg litt nedover lårene og dekker også det mest kritiske magepartiet. Fin til tettsittende skjørt eller kjole.

Maxitruse/hold-inn: En truse som dekker mer av magen enn en vanlig truse med hold-in effekt.

Relaterte artikler:

Lyst til å prøve noe nytt?Ektepar gjør suksess med selvlysende undertøy

Kostbare forberedelser. Slik blir stjernene Oscar-klare!

Slik sminker kjendisene seg.- Kult å leke med farger

Publisert:

Finn mer innhold om: