MinStil: Josefine Vogt

josie

Josefine Vogt (22) elsker store collegegensere og søte skjørt, og går gjerne på jakt i foreldrenes klesskap når hun har en kleskrise. 

Åsa H. Aaberge
Publisert:
josie

Josefine Vogt

josie

Josefine Vogt

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har tidligere tatt en prat med blant andre ERICA MATHIESEN, ANDREA HEGARD, MARIE MURSTAD og ANNIKEN JØRGENSEN. Denne gangen er det Josefine Vogt som står for tur.

Josefine Vogt (22) fra Asker studerer tjenestedesign på Westerdals i Oslo og jobber som modell. Hun elsker å ta bilder og dele dem på Instagram – hvor hun også finner inspirasjon.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Min stil er inspirert av venner og bekjente rundt meg, jeg kjøper ofte klær hvis jeg synes det ser kult ut på en venninne. Ellers elsker jeg måten stylisten til Hailey Bieber, Meave Reilly, styler henne. Elsker baggy overdeler, blandet med enten baggy bukser eller noe kort og lite og så et par kule sneakers. Så stilen min er vel ganske komfortabel men med «statement»-plagg som et par kule sneakers.

– Folk er mye hjemme nå, hvilke antrekk går du for hjemme?

– Jeg var i Florida da corona først begynte å ta over her hjemme, og innså at jeg ikke kom til å kunne komme tilbake på en stund, så gikk litt amok og kjøpte en haug med vintage collegegensere i størrelse XL så jeg kunne daffe rundt i de hjemme. Jeg har vært på leting etter et par hvite sykkelshorts som jeg kan matche med disse genserne, men det er vanskeligere enn man skulle trodd å finne. Målet er å kjøre en prinsesse Diana-stil fremover.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Baggy collegegensere, crop-topper, T-skjorter og baggy jeans som helst henger på hofta.

– Ditt beste second hand/vintage-funn?

– Er vel ikke et spesielt funn, men elsker alle universitetsgenserne mine som jeg kjøpte brukt på Etsy.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Hm, må vel være en brukt Balenciaga-veske. Har vært på absolutt alle vintage nettbutikker og lett etter en, men ender bare opp med at jeg finner for mye og ender med å ikke kjøpe noe og så venter jeg i noen måneder før jeg gjør den samme letingen og stopper fordi det blir for mye å velge mellom igjen, haha.

– Planlegger du antrekk dager i forveien?

– Ja, hvis jeg skal dra til byen med venninner, fordi vi ender ofte opp med å ta bilder og da er det digg å ha på seg noe man føler seg litt ekstra kul i. Hvis jeg skal på skolen pleier jeg ikke planlegge, jeg har en viss anelse over hvilke plagg som går sammen så slenger bare på meg noe. På slutten av skoleåret og starten liker jeg å planlegge hva jeg skal ha på meg på skolen også, er moro å kle seg ut når det er varmt ute kontra vinter. Får aldri meg selv til å investere i en dyr vinterjakke eller dyre vintersko så ender med å gå med min mors og løpe ut døren.

– Ditt beste skjønnhetstips?

– I det siste har jeg begynt å se på masse hudpleievideoer og testet ut en del produkter. Så ville nok si å sjekke ut reviews på nettet av produkter, både sminke og hudpleie, selv om hudpleie er forskjellig fra person til person kan det være fint å få en oversikt over noen produktet som fungerer for veldig mange. Her kan man spare masse penger så man ikke bare kjøper noe dyrt når noe billig har de samme ingrediensene.

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– På vinteren blir det baggy bukser, T-skjorte eller en baggy collegegenser, og på sommeren blir det en baggy genser og noe løst og kort nedentil. Går ofte i pappa og mammas klesskap og låner litt baggy klær fra pappa og noen fine strikkegenser fra mamma.

– Hva er favorittplagget i klesskapet?

– Kjøpte meg en hvit denim kjole fra Zara denne uken og elsker den, så må vel bli den akkurat nå. Liker at den er hvit og sommerlig og at det er en denimkjole da det betyr at jeg kan ha den lenge uten at jeg blir lei samtidig som det er lett å style den med forskjellige farger og mønstre.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Folk jeg følger på Instagram, har masse mapper under «lagret» hvor jeg har lagret bilder av klær jeg liker eller kule måter å style noe på. Munthe sitt SS20 moteshow i København hadde råkul styling, elsker å se på bilder derifra.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Stramme bukser, sånne superstramme tynne. Gikk med de på ungdomsskolen og videregående, men aldri nå. Synes ikke det er noe flatterende på meg, koser meg mer i noen bukser mer litt mer rom.

– Du vil føle deg fresh uten å bruke for mye tid og penger, hva gjør du?

– Fokuserer på at håret ikke ser helt crazy ut, jeg har pannelugg så må bruke tid på den uansett. Men setter gjerne resten av håret opp i en klype, ikke strikk. Synes klyper ser penere ut. Og så igjen tar jeg på meg en college genser. Og litt lett sminke, hvis jeg går får minimal sminke så tar jeg gjerne kosten min «dusk» fra Glossier over nesen, prøver å få til en «no effort» og søt look.

– Favoritt-destinasjon for shopping?

– I alle fall ikke Oslo. Jeg er glad i Urban Outfitters og Zara men elsker også gode vintage-butikker. Så om jeg kunne dratt til Los Angeles hadde ved det vært prima. Er ikke fan av å shoppe i store byer som New York og London, for mange mennesker. Elsket vintage-shoppingen i Stockholm!

– Ditt aller beste motetips?

– Hvis man sliter med å kle seg etter kroppen sin, alle er forskjellige, så ville jeg prøvd å funnet en kjendis med lignende kroppsfasong. De har ofte stylister som kler dem så da kan man stjele litt tips fra dem.

Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge