15 tøffe vinter-boots til herre - finn ditt favorittpar

SKODD FOR VINTEREN: Moteblogger Chris Skoug foretrekker vintersko i klassiske farger, og lar heller skolissene være i spreke farger. Foto: Produsentene / Einar Eliassen

B

Martine Haug Nysether
Publisert:

ytt ut de sorte skolissene med et par i farger eller gå for klassiske boots uten snøring. I år er mulighetene mange - minMote har plukket ut 15 trendy vinter-boots.

Vinteren er like rundt hjørnet, og det er på tide å sikre seg et par varme vintersko. Årets herre-boots kommer i mange varianter, men det er spesielt klassikerne som preger motebildet.

Nå kan du velge mellom alt fra maskuline, røffe vintersko med kraftig såle til mer klassiske boots med eller uten snøring. Ifølge moteblogger Chris A. Skoug (34), som nylig startet «mannemotebloggen» TheChrisCourse.com, er det viktig å investere i et par kule sko.

- De idelle vinterskoene er maskuline og tøffe. Sammen med en røff og kul vinterjakke kan de utgjøre hele antrekket, sier Skoug til minMote.

Les også:Dette er høstens mest trendy herrejakke

KRAFTIG SÅLE: Øverst til venstre: Clipe and Rope hos Miinto, 1599 kr. Skolisser fra Paracord, fra 89 kr. Nederst til venstre: Diemme hos Ferner Jacobsen, 2 800 kr. I midten: Vagabond hos Brandos, 1349 kr. Øverst til høyre: Caterpillar hos Zalando, 1295 kr. Nederst til høyre: Bjørn Borg hos Zalando, 1295 kr. Foto: Produsentene

Motebloggeren foretrekker boots i klassiske farger som mørkeblått, brunt, grått eller sort, men mener det ikke er noe i veien for å bytte ut de tradisjonelle sorte skolissene med et par i farger.

- En kul detalj er å gå for sko med farger på lissene eller sålene. Kjøp gjerne flere sett med lisser til samme sko, så kan du variere, tipser Skoug.

Han anbefaler menn å kjøpe sko i skinn, og nevner at en kul detalj kan være å ta opp igjen fargen fra skoene i et belte. Men det er ikke bare materiale og farge som er viktig for motebloggeren.

- Det er viktig at bootsene har litt høyde, slik at buksen faller delvis nedi skoen. Ikke snør skoene helt igjen, la buksen falle naturlig og lag en enkel brett på buksen. Enkelte bukser har en litt annen søm på innsiden som er kult å få vist frem, forteller Skoug.

MED SNØRING: Øverst til venstre: Aldo, 1091 kr. Nederst til venstre: Zara, 999 kr. I midten: Nobrand Everest hos Miinto, 1049kr. Øverst til høyre: Blackstone hos Miinto, 1049 kr. Nederst til høyre, Sneaky Steve 1599 kr. Foto: Produsentene

Det er ingen hemmelighet at den norske vinteren kan være både kald og ufyselig, og selv for den motebevisste kan det være en utfordring å finne de perfekte skoene som holder deg varm på beina samtidig som de ser bra ut til ulike antrekk.

Stylist og moteblogger Storm Pedersen anbefaler at man bør tenke på hvilken stil man har, samt når og hvor man tenker å bruke skoene før man går til innkjøp av årets vinterboots.

- Jeg vil ikke anbefale et par Sorel-boots, om du er avhengig av å gå i dress på jobben, men det finnes sko som kan kombineres med mye. Personlig er jeg veldig begeistret for brune boots med snøring og vintage-preg, sier Pedersen.

UTEN SNØRING: Øverst til venstre: Zara, 1199kr. Nederst til venstre: Zara, 799 kr. I midten: Samsøe Samsøe, 1300 kr. Øverst til høyre: Sneaky Steve, 1 499 kr. Nederst til høyre: R.M. Williams hos Miinto, 3 999kr. Foto: Produsentene

Ifølge Pedersen har punk-trenden kommet tilbake i motebildet, og for mange vil det derfor være naturlig å investere i et par sorte boots. Er du en av dem som liker punk-stilen, er både boots med og uten snøring like aktuelt.

Ønsker du et par boots du kan bruke på jobb, enten du foretrekker klassikse boots eller en røffere variant, finnes det ulike modeller å velge mellom i butikkhyllene.

- Chelsea-bootsene er veldig i tiden, og de finnes også med varmt fôr. De kan også fungere veldig godt til dress på kontoret, alt etter hvilken stil du har. Generelt ser vi at mange av de klassiske modellene, av godt håndverk, er det som er i tiden. Mange av bootsene er kraftige og fungerer utmerket til en dress i tweed, sier Pedersen til minMote.

Ingenting er bedre enn når gamle klassikere kommer tilbake i motebildet. Nå som 90-tallet er tilbake, har CAT-skoene gjort et comeback, og ifølge stylisten er de kule med et par ullsokker i.

Det er imidlertid en trend Pedersen fraråder på det sterkeste.

- For all del, unngå UGG´s, og da tenker jeg på de kneipbrødene mange har tredd på foten de siste årene. Det er rett og slett usexy!

Publisert:

Finn mer innhold om: