Chanel-jakken varer evig

Den klassiske Chanel-jakken har vært aktuell i over 80 år, og er like populær i dag som da den først kom i 1926.

Mari Glans
Publisert:

Chanel-jakken er en stor favoritt blant kjendisene både til hverdags og fest, og jakken er også hyppig kopiert i kjedebutikkene.

Coco Chanel skapte et ikonisk klesplagg da hun designet jakken i 1926. Karl Lagerfeld har i sin tid som sjefsdesigner fornyet jakken i mange varianter, men samtidig beholdt tweedstoffet, snittet og kantene som gjorde jakken så populær i utgangspunktet. Dette gjør at Chanel-jakken er like aktuell den dag i dag, både blant stjernene og de som må nøye seg med de mange Chanel-inspirerte jakkene fra kjedebutikkene.

Noen plagg bli aldri umoderne.Klassikerne som aldri ruster

En av mange klassikere

Den ikoniske jakken er så kjent at det lages egne utstillinger som viser jakkens historie. På Bergdorf Goodman i New York holdes nå utstillingen «Secrets Of The Chanel Jacket», som viser jakkens utvikling fra den spede begynnelsen og fram til i dag.

Coco Chanel designet mange klassiskere som er like aktuelle nå. Den lille sorte kjolen, 2.55 vesken, perlesmykker, Chanel No 5, de klassiske stripene og selvfølgelig tweedjakken er alle ikoniske klassiskere fra det franske motehuset.

Liker du den klassiske stilen? Slik blir du Chanel chic med enkle grep

Kan brukes til alt

Å kjøpe en orginal Chanel-jakke er noe de fleste av oss bare kan drømme om, men det går likevel an å oppnå den samme looken med lignende jakker fra rimeligere butikker. Jakken er så klassisk at den er et plagg det er verdt å investere i. Den kan brukes både til hverdag som til fest, til jeans og over finere kjoler. Nå kommer også kopiene i oppdaterte varianter, som for eksempel med nagledetaljer og metalliske innslag.

Vil du ha Chanel-looken?Kle deg som Coco Chanel

Relevante artikler videre:

Kjolen som passer alle aldre og fasonger. Finn din lille sorte her!

Skal du på julebord?Unngå disse motefellene

Trender til fest!Sort, pudder og paljetter

Røde lepper er også en klassiker.Slik gjør du det!

Publisert: