Bruker klokke til over 100.000 kroner

Kronprinsesse Mette-Marit (37) har klokkertro på eksklusive og rådyre herreur.

Marcus Husby
Publisert:

Under kronprinsparets fylkesbesøk i Aust-Agder denne uken dukket hun nemlig opp med en 44 millimeter stor Rolex Daytona. Det samme uret brukte hun også på Jonas Gahr Støres 50-årsdag sist lørdag.

Daglig leder i Bjerke Urmaker, Halvor Bjerke, bekrefter at kronprinsessens klokke er av det supereksklusive slaget.

- Ut ifra dagens priser koster et slikt Rolex Daytona-ur 73.000 kroner, mens tallskiven, som her er i perlemor, koster rundt 28000. Dermed blir prisen 10.1000 kroner totalt, sier Bjerke til VG.

Kle deg i fuksia, også i høst. Mette-Marit elsker denne knallfargen!

Mer feminint

Han forteller at dette Rolex Daytona ble lansert som en herremodell i begynnelsen. Men også kvinnelige kunder har fått sansen for de eksklusive klokkene de siste årene.

- De originale herremodellene har helt hvite eller svarte urskiver. Men ved å skifte det til perlemor, så blir uret litt mer feminint, og det er vel det som er grunnen til at flere kvinner har kjøpt uret.

- Perlemor er jo også opprinnelig det indre laget av skallet på en musling, noe som gjør at selve urskiven skifter litt farge ut ifra hvordan lyset treffer klokken, sier Bjerke.

Det er ikke første gang Mette-Marit følger trenden om å bruke store herreur. I flere år er hun blitt observert med Kong Olavs gamle Gull-Rolex. Arvegodset brukte hun også i anledning av kronprins Haakons 37-årsdag tidligere i sommer.

Toppkarakter

Moteansvarlig i minMote.no, Silje Pedersen, mener Mette-Marit følger med i tiden når hun bruker såkalte herreur som en del av antrekket.

Ikke minst får hun toppkarakter for bruk av eldre Rolex-klokker.

- Herreur er en trend som allerede har vært en god stund, men som også fortsetter i høst. Klokkene skal være store og ha litt tyngde. Mange kjendiser foretrekker Rolex, som både er eksklusivt og lekkert.

- Spesielt vintage Rolex er populært, både blant gutter og jenter. Dette henger nok sammen med at man ofte ønsker seg unike klokker, som ikke alle andre har. Det er også positivt at kronprinsessen satser på gjenbruk. Ofte velger jentene litt mindre størrelse på klokkene enn gutta, sier hun.

Kronprinsessen følger med på motenotene. Marker livet som Mette-Marit!

Ingen kommentar

VG har vært i kontakt med Slottets kommunikasjonssjef Marianne Hagen. Hun ønsker ikke å kommentere om Mette-Marits armbåndsur er en gave - eller om kronprinsessen har kjøpt det selv.

- Det har jeg ingen informasjon til deg om, sier hun.

Relevante saker videre:

På jakt etter nye plagg til garderoben? Få gode tips her!

Han er H&Ms neste gjestedesigner. Les mer om saken her!

Publisert:

Finn mer innhold om: