MinStil: Jonas Braaten

Jonas Braaten (20) møter våren i beige jeans, lette skjorter og solbriller på hodet. Blir det kaldt hiver han sine beste bruktkupp over skuldrene.

Åsa H. Aaberge
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre KJETIL-ANDRÉ WARDENNA KRISTIN KNEŽEVIĆ og HEDDA «MAE».

Jonas Braaten (20) kommer opprinnelig fra Kragerø, men bor nå i Oslo hvor han studerer markedsføringsledelse, samt jobber litt i et PR-byrå og med sosiale medier ved siden av.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Aiii, først og fremst «chill». Jeg liker å både føle meg, og se, komfortabel ut. Samtidig som jeg er veldig enkel i hvordan jeg kler meg, liker jeg å matche plaggene så det ser litt mer ut på en måte. Liker å fremstå «casual», men gjennomført.

– Hva er typisk Jonas stilmessig?

– Litt løse jeans, gjerne med hull på knærne. En oversized hettegenser eller genser. Nike AirForce 1 og en tote-veske. Et par solbriller på hodet. Da er jeg good.

– Hvordan bruker du klær og stil til å formidle personlighet?

– Jeg tar på det jeg føler for, fordi jeg rett og slett bare er meg selv. En avslappet, moden men også energisk gutt.

– Hvilke nøkkelplagg har du i garderoben?

– Oversized hettegenser og jeans. Det går til alt.

– Ditt beste vintage-/bruktkjøp?

– Helt klart tre varsity-jakker jeg kjøpte brukt på TypBergen for ikke så lenge siden. Har vært på jakt etter en altfor lenge nå, og fikk alle tre til svært rimelig pris. 

– Noen tips til å gjøre gode bruktkupp?

– Om du handler brukt på nett; gjør research. Du finner ikke det beste med en gang. Om du handler på Tise; forhandle.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Leilighet og en lang, varm ferie.

– Beskriv drømmedagen din, fra morgen til kveld? Hva har du på deg, hva gjør du, hvor er du?

– Jeg våkner opp på en gård i Frankrike. Sola skinner og ikke en lyd i luften. Ingen telefon, ingen internett. På meg har jeg en åpen lysegul kortermet skjorte, hvitt undertøy og et par slitte Birkenstock jeg vandrer rundt i. Dagen går til å plukke vindruer, lese bøker og bade. Senere på kvelden samles jeg og noen venner for å lage noe god mat. Jeg har byttet til en langermet burgunder skjorte og en sort løst bukse. Barbeint selvfølgelig. Resten av kvelden drikker vi alle vin og ler.

– Ditt beste skjønnhetstips?

– Tenk alltid at dine utseendemessige usikkerheter, er unike og vakre.

– Den beste boken/filmen/serien akkurat nå?

– Akkurat ferdig med boken «The Life-Changing Magic of Not Giving a F**k». Den er bra, men ikke noe jeg anbefaler til alle med det første. Føler de som virkelig vil lære, må oppsøke det selv, om det gir mening?

– Har du et favorittplagg i klesskapet? 

– Det blir faktisk umulig å velge. Men liker veldig godt mine beige jeans og sommerlige skjorter.

– Hvordan vil du kle deg i vår og sommer?

– Mye løse skjorter i lyse farger og løse bukser. Solbriller på hode og badebukse i toten. De nye varsity-jakkene mine blir nok godt brukt på kaldere dager. Blir jo muligens bare shorts, Converse og baris i sommer også, hehe.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Skinny jeans! Blir ukomfortabel bare av tanken av det.

– Har du noe i garderoben din du tror du vil ha livet ut? Hvorfor?

– Solbrillene mine. De er tidløse.

– Hva gjør du for en mer bærekraftig garderobe?

– Kjøper ting jeg vet jeg kommer til å like i lang tid og ikke legge bort med det første. Som for eksempel kjøper jeg mye ensfarget og rolige toner som passer med mye annet.

– Ditt aller beste stiltips?

– Du trenger ikke mye greier for å fremstå stilig. De simpleste ting kan gå sammen for å skape en fet look. Velg farger som du kan matche med mye, og mønstre som ikke krasjer med alt annet. Men først og fremst kle deg i det du vil og føler deg best i.

Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge

Finn mer innhold om: