Åpner luksusmotehus i finanskrisen

Midt i finanskrisen åpner Søylen eiendom det de hevder er Nordens mest eksklusive motemagasin i Oslo. Prosjektet som har kostet over en milliard kroner, huser kjente merkevarer som Stella McCartney og Alexander Wang.

silje
Publisert:

Søylen Eiendom står bak det ambisiøse prosjektet hvor seks bygårder på Egertorget er slått sammen til et varemagasin over tre etasjer. Bygningen som opprinnelig er fra 1850 er nyoppusset i svarte og grå toner, til et nymotens motemekka for fashionistas.

-Målet har vært å skape et unikt motehus i Norge, sier Carl-Erik Krefting i Søylen Eiendom til minMote. Krefting var inspirert av magasiner i Berlin og London, hvor man kunne vandre fra bakgård til bakgård og ville ha et lignende konsept i Norge.

1 milliard

Motemagasinet Eger har tatt et års renoveringsarbeid og kostet over en milliard når huset offisielt åpner sine dører 7. mai. Men renoveringsarbeidet har ikke vært uten problemer.

-Det har blitt noen grå hår under byggeprosessen, for å si det sånn, sier Krefting. Vi gikk over budsjett og havnet på en milliard totalt. Men samarbeidet med Byantikvaren gikk bra, sier Krefting.

Motemekka med utfordringer

Eger huser 25 butikker for begge kjønn, kaffe-og vinbar, Haute Couture fra designer Nina Skarra, samt personal shopper- og luksustjenesten Quintessentially. Både personal shopper-tjenesten og Quintessentially er gratis for Egers kunder. Det betyr at du får hjelp til å sette sammen din egen garderobe og du kan bestille billetter til operaen i Paris, eller den hotteste restauranten i London når du skal ut å reise.

- Men er dere ikke redde for at folk ikke har penger til å shoppe nå i finanskrisen?

-Nei, vi tror at vi har en unik beligenhet på Karl Johan. Her kommer alle i og utenfor Oslo og turister for å shoppe. Dessuten hadde vi jo planlagt Eger lenge før finanskrisen slo inn, sier Krefting til minMote. Magasinleder for Eger Marit Elisabeth Jensen tror også at folk shopper mindre, og er mer bevisst i trange økonomiske tider.

-I trange tider ser man at folk handler ting med mer kvalitet og mindre av genserne til 150 kroner, sier Jensen. Er det et bra produkt, er man villig til å betale for det, sier Jensen.

Luksusavdeling

Høyst oppe i bygget troner Høyer Luxury, med merker som Alexander Wang, 3.1 Phillip Lim og Stella McCartney. Ifølge personal shopper og manager Nina Buzzi, er det både spennende og utfordrende med en egen luksusavdeling.

- Det er veldig spennende at vi endelig er åpne, men vi har jo en utfordring når det gjelder finanskrisen, sier Nina Buzzi. Men jeg tror folk fortsatt ønsker å se bra ut og shoppe fine klær. Buzzi forteller minMote at på bare en uke er "It"-veskene fra Alexander Wang blitt revet av hyllene og etterspørsel er stor.

-Folk får med seg det som skjer i Hollywood og hvilke stjerner som har gått med veskene. Så istedenfor å kjøpe flere vesker, shopper man kanskje den ene akkurat denne sesongen, forteller hun.

- Men er dere ikke redd for å ekskludere folk som ikke kan svi av tusenvis av kroner i butikken?

-Vi er veldig opptatt av å ikke være ekskluderende. Vi vil at folk skal komme hit for å få inspirasjon. I tillegg har vi også rimeligere merker og prisene starter på ca 700 kroner, sier Buzzi.

Den norske moteskaperen Nina Skarra, som åpner Norges første Haute Couture salong i Eger, vil også at folk skal komme for å få inspirasjon.

- Min butikk skal være en blanding av galleri, salong og butikk. Her kan du komme for å få inspirasjon eller få en kjole helt spesielt designet til deg, sier Skarra til minMote.

I riktig Carrie-ånd

I den avsluttende runden av presseomvisningen går vi gjennom det gamle bygget, som har et riktig bygårdspreg over seg. Her er det renovert, men den gamle sjarmerende bygårdstilen er beholdt. Veggene har fått en gjenkjennlig lys rosa farge.

- Ideen til rosafargen fikk vi fra fargen inne i de sorte pradaskoene mine, avslørerer magasinleder Marit Jensen overfor minMote. Men det må du ikke fortelle Krefting, jeg vet ikke om han skjønner den tankegangen, avslutter Jensen til minMote.

Eger åpner offisielt torsdag, 7.mai.

Følg minMote på Twitter!

Publisert: