Åpner eksklusiv vintagebutikk

Monica Johansen, aka Miss Harmonica, sa opp jobben som lærer for å kunne åpne sin drømmebutikk i Oslo.

Mari Glans
Publisert:

Torsdag åpner dørene for Flashdance Vintage/Design, som er en ny motebutikk i Posthallen i Oslo. Bak butikken står Monica Johansen, mer kjent som elektropop-artisten Miss Harmonica.

Inspirasjonen til butikken er hentet fra Johansens favorittbutikker i utlandet.

- Jeg føler ikke at den butikken jeg ville ha finnes i Oslo, så da starter jeg den like gjerne selv. Idéen kom da jeg var i New York og Berlin i fjor vår og så de kule og spesielle butikkene de har der. Da ble jeg mer og mer overbevist om at dette var noe jeg måtte gjøre. Jeg mener at Oslo trenger en butikk som dette, sier den ferske butikkinnehaveren.

Shop vintage i København!Her er de beste butikkene

Mer eksklusiv vintagebutikk

I butikken vil man finne håndplukkede vintageplagg, accsessoirer og klær fra de norske designerne Fam Irvoll og Kjersti Vatle. Johansen skal også selge egendesignede smykker i butikken.

- Hva er det som skiller Flashdancefra andre vintagebutikker i Oslo?

- Butikken framstår ikke som en typisk bruktbutikk, den har et mer eksklusivt preg med freshe lokaler. Jeg bruker mye tid på å plukke ut de riktige plaggene og jeg er veldig streng på hva jeg ønsker å ha i butikken. Alle plaggene har jeg plukket selv og jeg strekker meg langt for å få tak i ting som er spesielle og med et mer eksklusivt preg enn plagg i typiske bruktbutikker, forklarer Johansen.

Se bildene fra Fam Irvolls visning for våren.Norges mest elleville designer

Dynastiet og Nintendo

Stikkord for butikken er Dynastiet og Nintendo, og det kommer blant annet til å stå en gammel Nintendo konsoll man kan spille på i butikken.

- Jeg er en skikkelig barnslig nostalgiker, jeg kler meg i leker og elsker følelsen av å finne igjen ting jeg lekte med da jeg var liten, sier Johansen.

Derfor har hun tapetsert prøverommene med Super Mario-tapet fra 80-tallet og har laget en skog i den ene halvdelen av butikken.

- Jeg vil at butikken skal føles som om den ligger i en annen by enn Oslo. Jeg vil at folk skal tenke, «Shit, hit må jeg tilbake!» Det er alltid slike butikker jeg faller for selv når jeg er i utlandet.

Flere satser på vintage!Åpner vintagebutikk på nett

Sa opp jobben

Monica Johansen er utdannet lærer, og sa opp jobben for å kunne satse fullt på å starte opp drømmebutikken.

- Jeg sa opp jobben lenge før jeg hadde funnet et lokale eller noe som helst. Jeg jobbet som lærer i sju år, og det er en vanskelig jobb å kombinere med å være artist. Med Flashdance er jeg min egen sjef og bestemmer selv, og da er det enklere å kunne gjøre begge deler.

Hvem er den typiske Flashdance-kunden?

- Det er en person som ønsker å skille seg ut. Ambisjonen min er at folk skal komme hit når de skal noe spesielt, enten de trenger et antrekk til en musikkvideo, rød løper, sceneantrekk eller når de vil føle seg som en popstjerne.

- Fordelen med å handle i en butikk som Flashdance er at du garantert ikke kommer i samme kjole som noen andre på festen, avslutter Johansen.

Finn brukte skatter på nettet!Vintageguide på nett

Relevante artikler videre:

Skal du ut å shoppe? Slik shopper du smart på salg

Sats på klassikere. Her er plaggene som aldri ruster!

Få ekspertenes beste tips!Gjør et kupp i januar

Publisert:

Finn mer innhold om: