10 Destiny's Child-antrekk vi ikke glemmer

Med Beyoncé i spissen hadde Destiny's Child sin storhetstid på begynnelsen av 2000-tallet - her er jentegruppens 10 mest minneverdige antrekk.

Jennifer Bråthen
Publisert:

Tirsdag står Beyoncé på scenen på Telenor Arena i Oslo, klar for å gi publikum et forrykende «one woman-show» med noen av verdens største hits. Men selv om Beyoncé uten vanskeligheter kan trollbinde et en hel konsertarena alene, har hun ikke alltid vært solo. På begynnelsen av 2000-tallet tok hun nemlig musikkbransjen med storm sammen med venninnnene Kelly Rowland og Michelle Williams med gruppen Destiny's Child.

Gruppen ga ut sitt første album i 1998, og fram til de ble oppløst i 2005 herjet de hitlistene verden over. Suksessen førte til at Beyoncé, Kelly og Michelle ble hyppig avbildet både på røde løpere og scenen, gjerne i matchende antrekk.

Redaktør for musikknettstedet 730.no, Gisle Stokland, forteller at jentegruppen var langt mer kommersiell enn sin forgjenger TLC. I tillegg var musikken langt mer fengende.

– Destiny's Child kjørte ofte hardt på det sterke, sassy-girl-power-aspektet som mange elsket, med temaer som blant annet «nei, nei, nei, vi er uavhengige soldatkvinner med bra rumper som overlever alt», sier Stokland, og referer til slagerne «No No No», «Independent Women», «Soldier», «Bootylicious» og «Survivor».

Det er ikke bare Destiny's Childs musikk som har satt sine spor. For gruppen er også kjent for sine matchende antrekk, som ble designet av Beyoncés mor Tina Knowles. Jentene var ofte å se i kreasjoner med felles fargepalett.

– Destiny's Childs klær og hår tåler vel ikke helt tidens tann, for å si det pent. Men de fremstod som oftest som kule og freshe i sin periode. De var ofte ganske sexy kledd på scenen, i videoer og på den røde løperen, og jeg husker at mange «kule» norske jenter forsøkte å kopiere stilen deres med blandet hell, avslutter Stokland.

Her er gruppens 10 mest minneverdige antrekk:

Publisert: