Trendrapport: Herm etter hæren

La deg inspirere av hæren med dobbeltknepte jakker, høye støvler og lange skuldervesker denne høsten.

År etter år lar motehusene seg inspirere av militæret, og denne sesongen er intet unntak. Nå er imidlertid det grønne kamuflasjemønstret byttet ut med tykke stoffer som ull og tweed i varme farger, gjerne i form av kåper, jakker og skjørt. Inspirasjon får du vet å ta et dypdykk i gamle filmer og bøker om 1910- og 1940-tallet.

Les også:Trendrapport: Rosebroderi

Se etter herrene

Tommy Hilfiger, Max Mara og Burberry Prorsum ser ut til å ha funnet inspirasjon i det britiske kavaleriet fra første verdenskrig, med uniformlignende jakke og vesker som henger på tvers over kroppen.

Tips: Synes du stilen blir for maskulin? Gjør som Burberry Prorsom og match en kort, militærinspirert kjole med knehøye skinnstøvletter.

Høstens fineste boots finner du her.

Film- og TV-inspirert

Det er ikke uvanlig at designerne lar seg påvirke av populære filmer og TV-serier, noe både «Gossip Girl» og «Sex og Singelliv» allerede har vist. Denne sesongen kan du finne inspirasjon i filmer fra første og annen verdenskrig, som «En langvarig forlovelse», «Cold Mountain» eller klassikeren «Casablanca». Husk bare at det er herrene du må se på - det er de gamle herreuniformene som har gitt inspirasjon til årets kvinnemote.

Tips: Sjekk ut det britiske TV-dramaet «Downton Abbeys» andre og tredje sesong for inspirasjon, men husk at det er herreuniformene du må se etter!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?