Mote

Trendrapport: Herm etter hæren

La deg inspirere av hæren med dobbeltknepte jakker, høye støvler og lange skuldervesker denne høsten.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

År etter år lar motehusene seg inspirere av militæret, og denne sesongen er intet unntak. Nå er imidlertid det grønne kamuflasjemønstret byttet ut med tykke stoffer som ull og tweed i varme farger, gjerne i form av kåper, jakker og skjørt. Inspirasjon får du vet å ta et dypdykk i gamle filmer og bøker om 1910- og 1940-tallet.

Les også:Trendrapport: Rosebroderi

Se etter herrene

Tommy Hilfiger, Max Mara og Burberry Prorsum ser ut til å ha funnet inspirasjon i det britiske kavaleriet fra første verdenskrig, med uniformlignende jakke og vesker som henger på tvers over kroppen.

Tips: Synes du stilen blir for maskulin? Gjør som Burberry Prorsom og match en kort, militærinspirert kjole med knehøye skinnstøvletter.

Høstens fineste boots finner du her.

Film- og TV-inspirert

Det er ikke uvanlig at designerne lar seg påvirke av populære filmer og TV-serier, noe både «Gossip Girl» og «Sex og Singelliv» allerede har vist. Denne sesongen kan du finne inspirasjon i filmer fra første og annen verdenskrig, som «En langvarig forlovelse», «Cold Mountain» eller klassikeren «Casablanca». Husk bare at det er herrene du må se på - det er de gamle herreuniformene som har gitt inspirasjon til årets kvinnemote.

Tips: Sjekk ut det britiske TV-dramaet «Downton Abbeys» andre og tredje sesong for inspirasjon, men husk at det er herreuniformene du må se etter!

Publisert:

Finn mer innhold om:

  1. Jakker
  2. Film
  3. Trender
  4. Burberry

Relaterte artikler

SKJØNNHET

Slik holder du deg «hot» i kulden

KLÆR

Historien bak høstens mest ikoniske frakk

MANN

Ni produkter som holder deg vanntett med stil

MOTE

Stoppskilt, «nakenkjoler» og it-jenter  - høydepunktene fra London Fashion Week

NYHETER

«Downton Abbey»-stilen erobrer verden

MOTE

Vårlig favoritt: Syv trenchcoats til dame

NYHETER

Slik får du catwalk-stilen på budsjett