10 trendy kleskupp for deg med former

TRENDY: La deg inspirere av moteblogger Tanesha Awasthis stil. Foto: GirlWithCurves.com/Produsentene

Høstens trender kommer i alle størrelser, og minMote har trålet plus size-avdelingene for å finne de 10 beste kjøpene du kan gjøre akkurat nå.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

Flere kjedebutikker har egne avdelinger med størrelser fra 44 og oppover. For at du skal slippe å lete deg frem til de beste kuppene i de forskjellige kolleksjonene, har vi samlet ti plagg som gjør deg både trendy og elegant.

Den klassiske stilen med en moderne vri er kjennetegnet til Tanesha Awasthi som står bag motebloggen GirlWithCurves.com.

- Jeg har alltid vært tiltrukket av klassiske silhuetter, og min signaturstil er å implementere sesongens trender i disse. Man trenger ikke bruke trendene på akkurat samme måte som på catwalken, men heller tolke dem på sin egen måte, sier Tanesha til minMote.

En av motebloggerens favorittplagg akkurat nå er en kort, stripete jakke som er enkel å slenge over hverdagsantrekket.

- Disse jakkene er virkelig et must i garderoben fordi de kan pyntes opp og ned etter anledning – dessuten er de veldig anvendelige. Min stripete variant bruker jeg både til skjørt, jeans og kjoler, forteller hun.

1. RUTETE OVERDEL

Til venstre: Lindex Generous, 249 kr. Til høyre: H&M+, 249 kr. Foto: Produsentene

Ruter ble sett på catwalken hos motehus som Céline, Stella McCartney og Givenchy. Mønsteret er supertrendy akkurat nå, men en rutete overdel vil aldri gå helt av moten.

Velg gjerne en variant i et delikat materiale og kombiner den med jeans eller sorte dressbukser til hverdags, og bruk den til skjørt, hæler og en kort skinnjakke til fest!

2. SORT SKJØRT

Til venstre: CarmaKoma.com, 742 kr. Til høyre: Plus Size hos NewLook.com, 142 kr. Foto: Produsentene

Et sort skjørt fungerer like godt til hverdag som til fest. Denne sesongen bør du velge mellom den voluminøse varianten med A-form, eller et blyantskjørt med en bred rysjekant. La skjørtet gå til kneet eller rett under, og velg gjerne varianter med høyt liv for å få en mest mulig flatterende silhuett. Bruk skjørtet til tette, sorte strømper og sorte støvletter – det forkorter beina minst mulig.

Til hverdags kan skjørtet kombineres med en varm strikkegenser. Med en enkel, minimalistisk overdel og et par store øredobber til, har du festantrekket i boks!

3. KORT JAKKE

Til venstre: Plus Size hos NewLook.com, 332 kr. Til høyre: Lindex Generous, 399 kr. Foto: Produsentene

Den korte, klassiske jakken kan fort bli en av dine største garderobefavoritter. Mens «den lille sorte» kjolen kan redde deg fra kleskriser før en fest, vil denne jakken alltid være et sikkert kort på travle hverdager. Den passer like godt til jeans, t-skjorte og flate boots som til dressbukse, silkebluse og høye hæler.

Franske merker som Iro og Isabel Marant, som er kjent for sine små størrelser, har de siste sesongene sørget for at disse jakkene har blitt en mer trendy og elegant erstatter for kardiganen. Heldigvis har kjedebutikkene laget fine varianter i større størrelser.

4. ANDROGYN KÅPE

Til venstre: Lindex Generous, 999 kr. Til høyre: H&M+, 799 kr. Foto: Produsentene

Vinterkåpene til designerne Alexander Wang og Stella McCartneys er denne sesongen tydelig inspirert av herrefrakken. Se etter avrundede skuldre og velg en variant som dekker rumpa og vel så det – da blir du både kul og varm.

Den androgyne trenden kommer tilbake med jevne mellomrom, så denne kåpen holder i mer enn bare én sesong. Velg gjerne en grå kåpe og kombiner den med et ensfarget, minimalistisk antrekk i ulike gråtoner og materialer.

5. SKINNBUKSE

Til venstre: CarmaKoma.com, 1070 kr. Til høyre: Curve & Plus Size hos Asos.com, 971 kr. Foto: Produsentene

De stramme skinnbuksene har kommet for å bli, og er en sikker investering som vil holde seg trendy i flere sesonger. Den sorte varianten kan erstatte dine favorittjeans og vil gi hverdagsantrekkene dine en moderne oppdatering.

Fjorårets heteste høstfarge var burgunder, og den mørke rødtonen er vel så moteriktig denne sesongen. Kombiner den med farger som brunt, grått og mørkeblått for å få det perfekte høstantrekket.

Publisert: