Mote

Nå er lave bukser tilbake for fullt

TRENDY JENTER: Paris Hilton, Britney Spears og Christina Aguilera sverget alle til lavt liv på bukser og skjørt på begynnelsen av 2000-tallet. Foto: Getty Images/ AP/ Reuters

Det ser ut til at buksene med ekstremt lavt liv à la tidlig 2000-tallet er på vei til å gjøre et skikkelig comeback. 

  • Ingeborg Aspeli
Publisert:

I mange år har bukser med høyt liv regjert motebildet. «Mom-jeans» har virkelig blitt en klassiker i garderoben hvor bukselinningen gjerne går over navlen og dressbuksene har sittet godt over hoftekammen.

Men nå er trenden er på vei til å snu. De siste sesongene har nemlig ekstremt lavt liv lurt seg inn i mange av kolleksjonene til de største motehusene.

Merker som Fenty x Puma, Alexander McQueen, Tom Ford, Chanel og Versace har alle vist bukser som så vidt dekker rumpa.

TILBAKE: Chanel og Alexander McQueen er blant motehusene som har troen på lavt liv. Foto: AFP/ Getty Images

Bukser og jeans med lavt jeans hadde sine glansdager på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Stjerner som Britney Spears, Paris Hilton og Christina Aguilera frontet trenden og mikset det gjerne med en magetopp og capsen på snei.

NYHETER

20 år med Britney – øyeblikkene vi aldri glemmer

IT'S BRITNEY BITCH: Britney Spears var helt i tråd med tiden i 2001 da hun hadde på seg en bukse med lavt liv og magetopp. Foto: AP

Alexander McQueen var designeren som virkelig markerte lav sittende bukser på motekartet på midten av 90-tallet.

MOTE

De største trendene fra moteukene

Buksen var så lave på livet at rumpesprekken tittet frem. Har ble verdenskjent for buksene som etter hvert fikk navnet «bumster»-buksen. Som toneangivende designer fulgte fort andre merker etter og Miss Sixty-jeans ble nesten allemannseie med sine lave liv og store sleng.

«BUMSTER»-BUKSER: Alexander McQueens bukser med ekstremt lavt liv fikk navnet «bumster»-bukser fordi rumpesprekken var synlig. Her fra New York Fashion Week i 1996. Foto: Getty Images

Det som skiller low cut-buksene som nå kommer tilbake fra 90-tallets glade dager er at de skal gjerne sitte litt løsere.

Chanel sin variant, som nylig ble vist under den spektakulære strand-catwalken i Paris, hang så vidt over hoften og var løstsittende fra topp til bunn.

Motehuset Alexander McQueen, nå med Sarah Burton i spissen, brakte også tilbake «bumster»-buksen denne sesongen. McQueen viste blant annet rocka varianter i skinn hvor buksen så vidt dekket de edle delene.

Publisert:

Les også

  1. TILBEHØR

    Perfekt for partysesongen: Trendy hårbling

  2. KLÆR

    10 stilige fuskepelser

  3. KLÆR

    Moteeksperter slakter H&Ms nye designsamarbeid

Relaterte artikler

MOTE

Jennifer Lopez bringer tilbake omstridt trusetrend

NYHETER

Omstridt trusetrend gjør comeback

KLÆR

Hva er greia med Y2K?

KJENDIS

Sjekk Britney Spears' stilreise

NYHETER

Paris Fashion Week: Norske stjerner, protester og lavt comeback

KJENDIS

Episke Y2K-antrekk som ville sklidd rett inn i 2021

TILBEHØR

Nå er magebeltet tilbake i motebildet