TRENDY JENTER: Paris Hilton, Britney Spears og Christina Aguilera sverget alle til lavt liv på bukser og skjørt på begynnelsen av 2000-tallet. Foto: Getty Images/ AP/ Reuters
Mote

Nå er lave bukser tilbake for fullt

Det ser ut til at buksene med ekstremt lavt liv à la tidlig 2000-tallet er på vei til å gjøre et skikkelig comeback. 

  • Ingeborg Aspeli
Publisert:

I mange år har bukser med høyt liv regjert motebildet. «Mom-jeans» har virkelig blitt en klassiker i garderoben hvor bukselinningen gjerne går over navlen og dressbuksene har sittet godt over hoftekammen.

Men nå er trenden er på vei til å snu. De siste sesongene har nemlig ekstremt lavt liv lurt seg inn i mange av kolleksjonene til de største motehusene.

Merker som Fenty x Puma, Alexander McQueen, Tom Ford, Chanel og Versace har alle vist bukser som så vidt dekker rumpa.

TILBAKE: Chanel og Alexander McQueen er blant motehusene som har troen på lavt liv. Foto: AFP/ Getty Images

Bukser og jeans med lavt jeans hadde sine glansdager på slutten av 90-tallet og begynnelsen av 2000-tallet. Stjerner som Britney Spears, Paris Hilton og Christina Aguilera frontet trenden og mikset det gjerne med en magetopp og capsen på snei.

NYHETER

20 år med Britney – øyeblikkene vi aldri glemmer

IT'S BRITNEY BITCH: Britney Spears var helt i tråd med tiden i 2001 da hun hadde på seg en bukse med lavt liv og magetopp. Foto: AP

Alexander McQueen var designeren som virkelig markerte lav sittende bukser på motekartet på midten av 90-tallet.

MOTE

De største trendene fra moteukene

Buksen var så lave på livet at rumpesprekken tittet frem. Har ble verdenskjent for buksene som etter hvert fikk navnet «bumster»-buksen. Som toneangivende designer fulgte fort andre merker etter og Miss Sixty-jeans ble nesten allemannseie med sine lave liv og store sleng.

«BUMSTER»-BUKSER: Alexander McQueens bukser med ekstremt lavt liv fikk navnet «bumster»-bukser fordi rumpesprekken var synlig. Her fra New York Fashion Week i 1996. Foto: Getty Images

Det som skiller low cut-buksene som nå kommer tilbake fra 90-tallets glade dager er at de skal gjerne sitte litt løsere.

Chanel sin variant, som nylig ble vist under den spektakulære strand-catwalken i Paris, hang så vidt over hoften og var løstsittende fra topp til bunn.

Motehuset Alexander McQueen, nå med Sarah Burton i spissen, brakte også tilbake «bumster»-buksen denne sesongen. McQueen viste blant annet rocka varianter i skinn hvor buksen så vidt dekket de edle delene.

Publisert:

Les også

  1. TILBEHØR

    Perfekt for partysesongen: Trendy hårbling

  2. KLÆR

    10 stilige fuskepelser

  3. KLÆR

    Moteeksperter slakter H&Ms nye designsamarbeid

Relaterte artikler

MOTE

Jennifer Lopez bringer tilbake omstridt trusetrend

NYHETER

Omstridt trusetrend gjør comeback

KLÆR

Hva er greia med Y2K?

KJENDIS

Sjekk Britney Spears' stilreise

KJENDIS

Episke Y2K-antrekk som ville sklidd rett inn i 2021

TILBEHØR

Nå er magebeltet tilbake i motebildet

KLÆR

Halterneckens comeback